Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Veckans Katt V.46

2011-11-13 22:30 #0 av: [Wideudde]

S*Faries Stefan Salvatore eller Pixar, som han vanligtvis lyssnar på.

S*Faries Stefan Salvator eller Pixar som vi valt att kalla honom.
Pixar blev min andra katt av rasen Cornish rex. Resan till min första Cornis rex var inte självklar utan en slumpmässig resa fram till att hitta hem. Jag skrattade åt att folk beskrev dem som clowner och tänkte tyst för mig själv att det är en katt, inte en clown. Men det är verkligen ett namn som passar Pixar som handen i handsken, han är en liten Clown.  Pixar vet hur han ska få uppmärksamhet när han vill ha den och får han inte den, då blir han en liten clown som hoppar runt benen, slänger sig pladask framför fötterna och ger ifrån sig de alldra märkligaste ljud som jag aldrig tidigare hört komma ifrån ett levande ting,  sedan tittar han på den han vill fånga uppmärksamheten av med sina stora pupiller som bara skriker efter kärlek och längtan – även om man bara ska gå på toa.
Pixar var redan hos sin stammoder, Mari, en pussig liten kattunge, någonting han aldrig slutat med – han pussas, gärna hela tiden. Jag är van att vakna till purrande och kärleksfyllda pussar när alarmet går av på väckarklockan – eftersom Pixar har lärt sig lätet på denna. Fy skam om man inte går upp, då springer vi till dörren och skriker tills matte går upp och läser tidningen tillsammans med honom i knät, helst ska man även diskutera det som står i tidningen.
Pixar är en väldigt speciell katt som absolut inte kan tänka sig att vara någonannan stans än nära.
När gäster kommer förbi är han en riktigt liten clown, han springer runt som om han hade eld i baken och gör sig till just som barn kan göra runt nya vuxna dom är nyfikna på.
Pixar föredrar att ligga i mitten av sängen, tillsamans med sin syster Disney, vilket tvingar oss tvåbenta att ligga på kanten – men vad gör man inte för dem man älskar?
Pixar har även haft förmånen att bli stolt far till tre kullar, vilket är mer än vad jag trodde jag skulle få uppleva i resan av livet tillsamans med Cornish rex.
Clown eller inte, att ha någon som springer fram och hälsar på en när man kommer hem, svarar på tilltal och tydligt markerar att det inte är okej att sova för länge är just varför jag skaffade mig en Cornish rex till, ju fler desstu bättre – eller hur var det nu igen? ;)

Anmäl
2011-11-13 22:54 #1 av: noir

Fina fina pixar! Kan bara hålla med om det som står. Kan även hålla med om att pixar är en clown... En klättrande sådan. ;*

Anmäl
2011-11-13 23:28 #2 av: AnnicaB

Jag säger det igen - trampdynorna - så läckra <3

Anmäl
2011-11-14 03:20 #3 av: EvaG

Verkar vara en helt underbar clo... cornish.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2011-11-14 09:17 #4 av: Mona22

Haha! Bra beskrivet , de är verkligen små clowner i söta krulliga förpackningar.De vet precis hur det ska göra för att få uppmärksamhet Kyss

Anmäl
2011-11-14 14:13 #5 av: Gittan

En helt bedårande liten cornish.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2011-11-15 14:37 #6 av: Eine

SötgubbeKyss

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-11-21 00:40 #7 av: dragonstar

Har haft glädjen att ha honnom på paring hoss mig och är stålt ägare till en av hans avkommor. En Helt underbar kille! Både jag och sambon vart väldigt kär i pixar =)

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.