Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Veckans bild v. 42: Elmer

2011-10-17 00:47 #0 av: EvaG

S*Kattmillas Bacardi Black aka Elmer är min första cornish rex och verkligen satt rasen varmt i mitt hjärta. Träffade honom på en utställning och så fort jag såg honom värmde det i hjärtat och när jag fick hålla i honom så kändes det som jag haft honom i hela mitt liv, det var så härlig känsla och så rätt. Med andra ord, kärlek vid första ögonkastet!

Elmer

Men när Camilla träffade upp mig och min syster inne i utställningshallen (första gången på en utställning), sa hon att hon hade DEN, förstår ni den rätta katten som bara passar mig, så höll jag på att spy! För när vi kom till utställningen och kollade på alla vackra katter så hann vi inte gå 1 meter förrän vi blev erbjuden katt efter katt. Så efter att blivit erbjuden minst 30katter /kattungar så ville man inte höra någon fler säga de orden. Men det blev så rätt!! Kattungen som hette Bacardi, som skulle förändra mitt liv och synen på raskatter och rexkatter. Att se katter på bild eller på håll, den härliga känslan kan man aldrig uppleva förrän man får bo med en eller flera. Men några nätter innan jag hämtade honom så drömde jag om namnet Elmer som jag aldrig tidigare hört, som fastnade och han var bara en Elmer.

Elmers personlighet är lugn, mjuk och älskar mat. Lättsammare katt får man leta efter, klippa klorna lägger sig själv och väntar tills vi är klar och han har aldrig klöst någon. Men att prata, diskutera och sjunga när någon duschar, ja det är han det. Hans gillar såklart att mysa med sin matte eller mysa med Tilla. När han börjar busa så glömmer han bort sin storlek och blir en kattunge. Som ni ser på bilden så älskar han även att sitta i kartonger. Denna bild hjälpte han snällt att plocka ut kameran för att snabba sig i och nu var kartongen hans och han dunderbusig!

Han har titeln Premier, men är välförtjänt pensionär nu då han inte tycker om utställningar. Elmers favoritsysslor är att ligga på datan när matte pluggar eller öppna en ikeaburk med mat på någon minut, de talangerna älskar han att visa upp.

På sommaren brukar vi ta promenader ut i koppel och han låter gärna mina syskonbarn hålla kopplet, bara han får bestämma farten annars sätter han sig och ser sur ut, bortskämd vem?!? Hihi

Han är verkligen ett underverk och bara min!! Under de två år jag haft han har han hållit mig många gånger på helspänn, men minne för livet, varför inte ta flera minnen på en gång. Det man fick höra en rex blir snabbt fler och det blev det verkligen, men de får vi ta en annan gång.

Artikeln skriven av LykkeLii

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2011-10-17 01:42 #1 av: Leffe

Elmer verkar vara en helt underbar cornish

Anmäl
2011-10-17 02:02 #2 av: EvaG

Jag kan bara instämma.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2011-10-17 08:37 #3 av: kissan78

Han är ju så lik morfar Zorro i både sätt o utseende tycker jag! Är verkligen superglad att det klickade så för han kunde inte fått sig ett bättre hem! Kyss

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl
2011-10-17 09:03 #4 av: Mona22

Underbart att du hittat just DIN cornish. han verkar helt underbarKyss

Anmäl
2011-10-17 09:27 #5 av: AnnicaB

Din grabb verkar härlig - en riktig cornish Kyss

Anmäl
2011-10-17 12:24 #6 av: noir

Vilken härlig kisse! :D

Anmäl
2011-10-17 17:19 #7 av: LykkeLii

Ja, han är helt underbar!! Jagar just nu även texten jag håller på att skriva, kärlek Kyss

Anmäl
2011-10-17 17:21 #8 av: noir

#7 jag tror jag berömt din avatar förut, Den är ur gullig och jag bli lika kär varje gång. Vilken är katten?

Anmäl
2011-10-17 17:28 #9 av: LykkeLii

#8 Tack!Glad Det är min Leya när hon var kattunge. Hennes favorit sovställning, lilla vampyren Kyss

Anmäl
2011-10-17 18:06 #10 av: Tillerillan

Han koncentrerar sig så hårt på kameran att han tittar i kors!!! Sötnöten. eller ja, vad LykkeLii inte säger är att han nafsar en i tårna när han vill att man ska kliva upp och ge honom mat.. rackarkatten Tungan ute

Anmäl
2011-10-17 18:14 #11 av: hoppetossan

verkar vara en härlig katt, den där Elmer!

Anmäl
2011-10-18 11:13 #12 av: mjau74

Han ser kjempe fin ut ! Kyss

Anmäl
2011-10-18 13:40 #13 av: RacerDonnans

Härlig grabb. Minns så väl när han var lillgrabb, blev så förtjust i honom.Kyss.

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Anmäl
2011-10-18 15:31 #14 av: nakenkatt

fin kille.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.