Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Veckans bild v 22 - Mina vackra flickor

2011-05-29 21:16 #0 av: Ulricah

Två små cornish-flickor flyttade in till oss förra sommaren och har sedan dess berikat vårt liv på många sätt. De är vår första erfarenhet av Cornish rex och det var förälskelse från första stund.

Först kom S*Nattsmygarn By the River, eller Pixie som vi kallar henne till vardags. Hon är född 2010-04-24 och är en svartsköldpadd-van.

En månad senare hämtade vi hem ”lillasyster” S’Nattsmygarn Chill Out, en blåsmoke född 2010-05-28 som går under namnet Chili här hemma.

 

Två katter med helt olika personligheter. Pixie är en ganska lugn katt för att vara CRX tror jag, favoritplatsen är uppe på akvariets ljusramp. Där kan hon ligga utsträckt större delen av dagen och med upphöjt lugn studera lillasyster som far omkring som ett popcorn. Men hon får naturligtvis sina stôllaryck hon också, och då far båda katterna runt i lägenheten som galna. Fullt normalt liv med CRX har vi fått lära oss.

 

Pixie är tokig i att jaga laserprickar och solkatter. Sitter på vakt långa stunder efter fruktflugor på köksbänken och utforskar gärna på högre höjder, som uppe på bokhyllan eller klättrar i nätet på balkongen.

Chili är lite mer lekfull än Pixie och hon är också den mest envisa katt jag nånsin träffat och kommer ofta och puffar för jaga-lekar och annat skoj. Hon är ett fullständigt matvrak, ständigt på jakt efter något att äta och jobbar gärna som diskare vare sig vi vill eller ej.

 

En sak som jag verkligen uppskattar med CRX är att de är så sociala. De följer med runt i lägenheten, ligger gärna i knät eller i sängen med oss. De är som en kombination av katt och hund, perfekt när man har svårt att välja.

 

Våra två älsklingar må vara vårt första möte med CRX men det kommer helt klar inte bli det sista.

Anmäl
2011-05-29 21:24 #1 av: Leffe

Det verkar vara två helt underbara Cornishar

Anmäl
2011-05-29 21:49 #2 av: Mona22

Vilka fina kissarKyss

Anmäl
2011-05-30 09:18 #3 av: Eine

Fina flickor!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-05-30 11:38 #4 av: EvaG

Det verkar vara något spännande utanför fönstret för sötnosarna.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2011-06-01 11:34 #5 av: Spotless

Härligt att ni är så nöjda med era tjejer! Min IC S*Spotless Xerxes är pappa till Chili. Jag har farfar GIC S*Spotless Qat hemma hos mig också, det kan vara från dem hon fått sin lite mer "livliga" sida. Flört

Anmäl
2011-06-01 15:48 #6 av: Ulricah

#5 Vad roligt att höra att du har pappa och farfar till Chili, jättefina kissar (kollade din hemsida). {#emotions_dlg.smile}

Anmäl
2011-06-01 16:37 #7 av: Spotless

#6 Flera av mina är släkt med Chili, bland annat så bor farfars far "Devil" hos min bror och farfars mor Omega bor hos mitt ex. Prisma som bor här hemma är farmor till er tjej, listan kan göras lång... {#emotions_dlg.laughing} Kattungarna jag har nu, alla fem, är halvsyskon till Chili. {#emotions_dlg.smile} 

 

Anmäl
2011-06-01 16:45 #8 av: [Wiveka]

#6 Min Tapini är dotter till Spotless Qat{#emotions_dlg.laughing}

Anmäl
2011-06-01 21:37 #9 av: Ulricah

#7 Himmel vilken stor släkt hon fick med ens. Jag har inte satt mig in i stamtavlorna på dem så mycket eftersom de inte ska avlas på men det kan ju vara kul att göra ändå, bara för att {#emotions_dlg.smile}

Pixies pappa är dansk tror jag, DK*Yeoman Knight of Kookaburras, så det kanske inte finns lika många släktingar till henne här.

#8 Då är hon ju faster till Chili {#emotions_dlg.smile}

Anmäl
2011-06-04 23:42 #10 av: Eine

Har ni tänkt på en sak som jag alltid själv reagerar på?När katter har helt underbara pälsar,och morrhår.så tror en del att de har för mycket päls..Jag tror att det beror på att de är vana vid att se för klent pälsade katter och tror att det är det normala.Båda katterna på bilden har fina pälsar,dock olika kvalitet.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-06-05 00:00 #11 av: Ulricah

#10 ja de är helt olika, Pixie, den ljusa, har tjock krullig päls (fast på bilden ser den lite tufsig ut) och har haft det sen hon var ett halvår drygt medan Chili är betydligt tunnare framför allt över ryggen och först nu vid ett år fått lite krull i pälsen. Hennes päls är finare (alltså i betydelsen grov/fin). Det är en sammets- och en sidenkatt Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.