Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsa och sjukdomar

Vad är Feliway?

2007-02-13 21:08 #0 av: Lullan1

Feliway är en feromonlösning som är en syntetisk motsvarighet till kattens ansiktsferomoner som skapar välbefinnande och lugn.

 

Katter markerar med ansiktsferomoner när de känner sig trygga på ett känt ställe. Du har säkert sett hur din katt gnider sitt huvud mot olika föremål. När detta görs, avges ansiktsferomoner.Feromoner är naturliga substanser som är välkända och allmänt använda inom djurvärlden. Med hjälp av feromoner kommunicerar djur av samma art.

När det sker förändringar i kattens miljö ( såsom veterinärbesök, hemkomst efter djursjukhusvistelse, nytt hem, nya katter i huset, omflyttning av möbler ) eller om katten blir rädd, leder detta lätt till oro och stress.
Katter kan visa stressymtom genom förändrat beteende såsom urinmarkering, klösning, minskad aptit och /eller minskad leklust.

Vid stressrelaterade situationer återskapar Feliway spray eller Feliway doftavgivare kattens känslomässiga stabilitet.

Feliway är en säker syntetisk feromonlösning, som efterliknar kattens naturliga ansiktsferomoner, och skapar en känsla av lugn och välbefinnande.

Texten är hämtad från Feliways egen sida där ni kan läsa mer om produkten.

Lullan1

Relaterade länkar

Av: Lullan1

Datum för publicering

  • 2007-02-13
Anmäl
2007-02-15 07:21 #1 av: Leffe

Felliway för vägguttaget fungerar  toppenbra. Har använt det hemma och det är lugnare mellan kastrathanarna. När det tagit slut och jag inte skaffat nytt så blir det oroligt mellan två av hanarna. Det är mellan de två som var fertila ett bra tag och den ena gick i aveln.
När det gäller sprayen använder en del det till oroliga katter på utställning som då blir mycket lugnare när man sprayat lite i buren.
En del säger att katten blir lugn under bilresor om man sprutat lite i transportburen

Anmäl
2007-02-15 12:13 #2 av: Lullan1

Vad kul att du provat det och har positiva erfarenheter!

Anmäl
2007-02-15 12:19 #3 av: kissan78

Håller med LeffeD att Feliway för vägguttaget funkar utmärkt! Har två fertila hanar o en av dem började bli lite orolig, gick runt o jamade o en kastrat hona som är väldigt bestämd av sig. Efter Feliwayens inträde är det total harmoni här!! Så nöjd!
Hört flera som berömt adaptern!!

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl
2007-02-15 14:36 #4 av: La_Joz

Det ska jag faktiskt testa! Vår Misite är en väldigt stressad katt, och feliway kanske kan lugna ner henne lite...

Anmäl
2007-04-11 00:51 #6 av: AnneAlva

Feliway har jag enbart positiva erfarenheter av. Jag tyckte inte det gjorde en jätteskillnad, men en viss skillnad blev det och det till det bättre. Vi använde det när Thera började kissa i sängarna, då blev vi lite desperata... Men det har senare visat sig att det är hormonellt och endast när hon löper, man lär så länge man lever. Glad Vi funderar på att skaffa det igen eftersom det är lite spänt hemma just nu med nykastrerad Thera med storhetsvansinne och dominant Isis med småknytt. Ja, ni kan ju föreställa er...

#1 Visste inte att det fanns i sprayform, ska genast kika om de har det på "vår" djurbutik. Tack för tipset! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.