Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Tävlingar

Månadens Cornish - december 2006

2006-11-30 21:06 #0 av: Leffe

Miitt "hjärtebarn", S*Fylgias Modin. Han är röd, och kastrerad. Han har en alldeles speciell historia.

Jag hade två honor som skulle föda väldigt nära varandra, och det blev på samma dag! Modins mamma, Stuntens Betty Boop, hade en jätte mage, och var första gångs föderska. Efter tre kattungar tog det stopp för henne. Vi åkte in akut och kunde lyckligtvis lämna de tre födda hemma. Betty fick värkstimulerande och kalk via dropp. Så efter 5 timmar föddes en död kattunge, som hade krockat med moderkakan från en tidigare kattunge, och fastnat, det var därför det inte gick. tyvärr hann den dö, då den hade suttit fast för länge. Där efter föddes det tre fina kattunga. Men det kom en fjärde.

Han kunde inte andas alls! Vid det laget hade han legat i magen med värkarbete i minst 10 timmar. Lungorna var fulla med fostervatten och slem. Instinktivt så slungade jag och gjorde "munmotmun", och till slut så kunde kattungen andas hjälpligt. Han fick dock ingen bra prognos. Han kippade verkligen efter luft!

 

Hemma så stödmatades han, och jag var verkligen orolig. Han var svag, men mest av allt var han trött. Men! Han var hungrig! Han åt allt jag gav honom, och drack flititgt från sin mamma. Så efter ca 4 dygn så knuffade han bort sitt största syskon! Allt var bra ända till 4-5 veckan. Då blev han svag igen. Och nu ville han inte äta. Jag började ge honom via spruta och gick så småningom över till majsvälling... Där kom hans liv åter! Vid 14 veckor var han näst störst i kullen! När han föddes vägde han 75 g, minst i kullen.

Han fick namnet Modin, som på fornnordiska betyder trött.

Nu är han strax över tio månder, och han fått ett eget hem, och är frisk och mår bra! Men han fick bo kvar hemma till han var 8 månader! Han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta!

Fylgias

Vi måste även gratulera två veteraner som nästan klarade sig hela vägen fram:

Dandy,född 1995 kastrat.uppfödare ägare fotograf Anita Friberg


och Danne (S Fairyland´s Dandelion)12 år ägare cornish

 

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2006-11-30
Anmäl
2006-11-30 22:58 #1 av: cornish

Ett underbart val- han var även min favorit-lilla Modin! (bra namn...passar migFlört)

GRATTIS Fylgias!!!

Tack för att min kära Danne även fick vara med på ett hörn!!
Nog ser han väl fräsch ut för sin ålder...även om han nu är yrvaken på denna bild.

Kändes kul nu när vi varit hos veterinären i dag också..och jag inte vet hur gammal han blir med denna njurpåverkan-men försöker se det positivt.

Hoppas lilla Modin får ett långt och friskt liv!

PS Danne är precis som Dandy född -95 - hoppas att de får flera år till båda två!!Dandy ser ut att vara en stooor stadig kille
-eller hur?FlörtDS

(Jag har felaktigt skrivit att Danne är 12år på några ställen-blev glad när jag upptäckte att han "bara" är 11!) DS

Annika

Anmäl
2006-12-01 10:56 #2 av: EvaG

Juryn är duktigt även denna månad

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2006-12-05 23:38 #3 av: Natali

Kom på att jag har en mysig bild på Modin. Han upptcäkte att locket på fodertunnan var borta, när han skulle hoppa upp på den. Men han fanns sej snart, och tror nog han var i himmelriket... Skrattande

 

 

Natali /Natta, Sajtvärd på Sphynx I Fokus.

www.fylgias.com

Anmäl
2007-01-05 21:21 #5 av: acas

HI HI vilken lycka det måste varit...Tur att det inte var min gosse Midas för då hade han spruckitFörvånad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.