Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Till minne

Astrid är död...

2006-11-17 05:19 #0 av: Leffe

Nu ligger jag här mitt i natten..med datorn på magen. I går natt kunde jag inte sova efter att ha läst om Astrid..Ville hinna rädda henne-hon fanns nere i Norrköping-jag Sthlm...

Nu kan jag inte sova heller.."Borde jag åkt direkt och hämtat henne??" -men jag kunde ju faktiskt inte! Och jag som inte kan ha en katt till,har dessutom en hund-Astrid kanske ej skulle gå ihop med henne.. och har dessutom ej har råd att åka ner så där bara..och 1/2 timme på mig att fundera...Har ej plats för att ha en katt i ett eget rum tillfälligt...Ringde flera samtal..bla till uppfödarkompis -ingen lösning,PANIIIK!Och jag var upptagen hela dan/kvällen...

Som ni kan läsa ovan ringde uppfödaren mig 07.45-(hade p;mat mitt mobilnr i går kväll)och sa att jag hade 1/2 timme på mig annars skulle hon avlivas!?!?!?!?Det bara snurrade i huvudet..
Ringde uppf.igen(känner alltså ej henne) och bönade om hon inte själv som uppfödare kunde ta sitt ansvar och ta hand om katten tills omplacering hittades..hon funderade sa hon...men sa att hon själv skulle få bebis(eller om det var kattungar hon menade??) snart precis som matten till Astrid just fått.
Katten var ju "jobbig" med bebisen och måste dom nu ABSOLUT omplacera är en sak- MEN AVLIVA!!en enligt uppfödaren helt frisk 1-årig katt!!Och jag undrar nu hur lång tid dom försökt på annat håll med omplacering..
Jag skulle dessutom iväg och vara borta hela dagen-Uppfödaren smsade innan jag hann ringa ytterligare en gång, att Astrid var avlivad-jag hade då innan försökt ringa henne igen för att försöka vinna tid-och att hon skulle stoppa avlivningen.Men då fick jag inget svar..
Hon skrev att "vi gjorde vad vi kunde-tack!""-kanske hon tyckte det..men inte jag.Blev otroligt besviken på henne!(inte köpa katt där inte..har man ej känslor för de katter man fött upp?)
Jag HANN inte hjälpa!
Jag har en granne som antagligen skulle kunnat tagit henne då han ska köpa rex-men jag fick tyvärr ej tag i honom på den där korta tiden..Han skulle FÅ Astrid också...Var inte Astrid värd ett pris ens?Hade dom ingen urskiljning-skulle vem som helst bara fått henne?(billigare än avlivning..fyy!)
Man ska väl vara glad att dom inte bara släppte ut henne...(men vem vet om någon räddat henne då??Menar dock ej att jag rek. det!)

Vad jag tycker om denna barnfamilj (som dessutom har ett äldre barn och en annan katt tydligen)det passar sig inte att skriva här!

Astrid är avlivad- hon fick inte ens chansen att få en ny kärleksfull familj..Hon var jättefin dessutom sa uppfödaren.(oväsentligt egentligen-detta var ett DJUR)
Hur i H-E kunde dom göra så mot denna lilla katt.
En katt som var helt beroande av sina ägares omvårdnad och som säkert gett dom kärlek och det äldre barnet måste haft som "leksak" (kanske orsakat att katten hade svårt för bebisen??) utan problem-hon var ju 1 år. Men nu passade hon inte in längre-hon hade gjort sitt.

Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner...men tyvärr är hon bara en av alla de katter som misshandlas av människor i Sverige varje dag..Antingen på detta sätt eller genom vanvård,utsläppande vind för våg osv.osv.
SKulle aldrig klara att jobba på katthem...mitt hjärta skulle blöda hela tiden!Katthem kunde också räddat Astrid..

Jag gråter för Astrid.

Blommor är vilsamma att betrakta.
De har varken känslor eller konflikter.. Sigmund Freud

Skrivet av cornish

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2006-11-17
Anmäl
2006-11-17 09:22 #1 av: jonnyroland

hejsan

nu måste man tro att detta är ett skämt??!! hon kan nog inte tagit livet av henne så påengång??????när det finns så många som bryr sig.....jag kan ej tro det du skriver låter helt  tokigt..var kvinnan phsykiskt störd eller? så måste det ha varit ...finns ingen annan förklaring.   först be om hjälp sen skita i det ??

mvh maud

Anmäl
2006-11-17 14:48 #2 av: Rexann

Håller med föregående talare, detta är SKANDAL!! Hur kan man vara så känslokall. Hoppas hon inte har samma brist på känslor inför sin familj. Hur blir det om kommande barn el. kattungar inte "passar" in inom hennes ramar!!??Gråter

Anmäl
2006-11-17 16:51 #3 av: AgnetaK

Tråkigt att höra, särskilt när det verkade finnas så många som var beredda att ta emot katten.

Däremot måste jag säga att jag vet för lite om omständigheterna i denna historia, t ex HUR aggressiv katten var, för att döma någon.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.