Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Övrigt

När du hämtar din allra första kattunge

2007-03-20 21:39 #0 av: Leffe

När du ska hämta hem din nyinköpta kattunge bör du ha en del saker hemma innan kattungen kommer

 • Mat
  Ändra aldrig kattungens matvanor den första tiden. Be uppfödaren om en matlista. Plötsligt foderbyte kan orsaka diarré. En kattunge bör få ett speciellt kattungefoder - har uppfödaren inte givit det så gå sakta över till det, genom att blanda kattungefoder i maten den är van vid, öka sedan successivt andelen nytt foder.
 • Matskålar
  Köp mat- och vattenskålar som är lätta att göra rena. Placera skålarna dragfritt och ostört.
 • Sand
  Det finns många typer av sand att välja mellan - papperspellets, klumpbildande, skogsströ med flera. Fråga uppfödaren vilken sand som kattungen är van vid och om du senare vill byta sand, så gör det gradvis.
 • Toa-låda
  Dessa finns också i en mängd varianter - med huva eller utan. Tänk på att kattungen växer så köp en låda som även passar när katten blir vuxen. En ordentlig kant på lådan förhindrar att sanden sprids ut över golvet allför lätt.
 • Klösbräda
  Köp ett klösträd eller en ordentlig klösbräda redan från början. Det är betydligt billigare än att eventuellt behöva köpa en ny soffa. Alla katter vässar klorna, finns det en tillåten plats så använder katten den. Den som är händig kan naturligtvis tillverka ett klösträd själv.
 • Leksaker
  Många leksaker behövs - katten behöver omväxling. Det finns en uppsjö att välja bland i specialbutiker, speciellt populära brukar pälsmöss, leksaker preparerade med mynta, bollar, "metspön med fjädrar i änden" vara. Om du köper leksaker som hänger i en tråd - låt inte katten leka med den utan uppsikt, flera olyckor har skett då katten trasslat in sig eller ätit tråden och då det har slutat mycket illa.
 • Sele
  Vill du kunna ha med dig katten överallt? Lär den gå i sele. Se till att selen är rymningssäkert.

Infoblad nr 3 från SNRF

Av: LeffeD

Datum för publicering

 • 2007-03-20
Anmäl
2007-03-20 21:45 #1 av: Catwoman

TACK!. Det var det bästa jag läst på sajten. Toppen inför mitt kattungeköp så småningom. Det här måste jag spara! TACK!

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2007-03-20 21:46 #2 av: La_Joz

Bra att veta, då man får hem en liten! Åh, jag vill ha en till!!

Anmäl
2007-03-20 22:18 #3 av: flis

Det var en bra kom-i-håg-lista.

Anmäl
2007-03-20 22:22 #4 av: Lullan1

#2 ??? En till??? Flört

En jättebra artikel Leffe, precis som vanligt! Vi börjar vänja oss vid den här standarden nu, pressen blir högre och högre! Glad

Anmäl
2007-03-20 22:29 #5 av: La_Joz

#4 Nej, tyvärr... Tänkte mer allmänt att det är bra att veta när man får hem en katt. Jag skulle gärna ha en till, men tror att jag får lugna mig lite nu. Jag är glad att det går så bra med min allergiska sambo, så man ska inte utmana ödet.

Anmäl
2007-03-20 23:14 #6 av: Gittan

Mina katter hade ingen uppfödare, men det gick bra ändå.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2007-03-20 23:26 #7 av: EvaG

En otroligt bra kom ihåg artikel.
Smiley sac ecolier thumbs up.gif

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl