Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Utställning

Tillvägagångssätt vid bedömning

2007-03-16 09:10 #0 av: Leffe

På en utställning bedöms mer än bara certifikaten. Det bedöms en hel del annat också. Så här går det till på en utställning hos Independet.

När alla katter i samma färg och ras har bedömts i sin klass, tar domarna ut BIV (Bäst i Variant) d.v.s. den bästa katten i respektive färg oberoende av kön och ålder, t.ex. den bästa av alla blå katter i den rasen.

När alla katter i samma färggrupp bedömts tar domaren ut BIG (Bäst i Grupp) d.v.s. den bästa katten i respektive färggrupp oberoende av kön och ålder, t.ex. den bästa katten av alla solida (enfärgade) katter i den rasen. Katter som ej fått BIV p.g.a. dålig konlurrens kan vara med i BIG-uttagningen.

Då alla katter i samma ras är bedömda tar domaren ut en katt som blir BIR (Bäst i Ras), d.v.s den bästa katten av alla i rasen. Därefter väljer domaren ut sina bästa katter till Bästa-uttagningen. (annan artikel). Dessa katter får DB (Domarens Bästa), t.ex. Domarens Bästa 6-10 månader Hane, Domarens Bästa Kastrat Hona osv.

Informationsblad nr 5 från SNRF

Relaterade länkar

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2007-03-16
Anmäl
2007-03-16 09:26 #1 av: Gittan

Intressant!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2007-03-16 18:18 #2 av: Lullan1

Efter Leffes alla artiklar om utställningar är jag snart en fena i ämnet, utan att ens ha varit på en utställning! Kanon!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.