Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Kattpyssel

Sy en egen sovpuff till katten!

2007-04-28 00:20 #0 av: La_Joz

Vill du att din katt ska få en egen, unik sovpuff? En som matchar katten perfekt, eller kanske en som smälter bra in i inredningen hemma! Ja, då är det bara att ta fram tyg, sax och symaskin, och sen är det bara att sätta igång!

 

 

Ingredienser för en lyckad puff!
Ingredienser för en lyckad puff!

Detta behöver du för att sy en egen puff till katten:
Tyg
Sax
Tråd
Måttband
Rund bytta eller skål i lagom storlek, eller annan rund mall.
Nålar
Stoppningsvadd
Symaskin
Penna eller krita

 

Använd en lämplig mall för mittdelen.
Använd en lämplig mall för mittdelen.

Börja med att klippa ut två rundlar i lagom storlek. Jag använde en glasskål med en diameter på 27cm som jag la på tyget och ritade runt.

Sedan klippte jag till en remsa som är 40cm bred och 94cm lång. Längden beror på rundlarnas omkrets och hur stor du vill att puffen ska bli. Jag har valt att lägga till ca 10cm extra så kanten blir ganska stram och står nästan rakt upp (27x3,14 (pi)+10cm=ca 94cm). Detta passar för en liten katt.

 

Två olika stora puffar med samma runda mall.
Två olika stora puffar med samma runda mall.

Den blommiga puffen är min första ”provpuff” och den har samma mittdelsmått som den randiga, men en remsa som är 130cm. Det gör att kanten faller ut lite mer och puffen blir automatiskt större. Sen beror det ju också på hur mycket du väljer att stoppa din puff. Den blommiga puffen har jag stoppat med överblivet tyg, och den randiga med innehållet ur en gammal kudde.

 

 

Så här bör dina delar se ut nu!
Så här bör dina delar se ut nu!

Har du inte redan strukit tyget så är det hög tid att göra det nu, för när du väl har sytt ihop delarna så är det för sent.

 

Ihopsydd remsa
Ihopsydd remsa

Vik remsan dubbel, räta mot räta, och sy ihop kortändarna med 1cm sömsmån. Pressa isär sömmen.

 

Nålmarkerade delar
Nålmarkerade delar

Nåla ihop rundlarna aviga mot aviga. Vik den ihopsydda remsan dubbelt på längden, så den blir som en ihålig ring, och nåla ihop aviga mot aviga. Jag brukar markera rundlarna och remsan i fjärdedelar, så är det lättare att passa ihop delarna och få överskottet jämnt fördelat.

 

Ihopnålade delar
Ihopnålade delar

Nåla ihop rundlarna med remsan. Eftersom remsan är ca 10cm längre än omkretsen på rundlarna så får du lägga små veck på remsan med jämna mellanrum. Om jag väljer att göra en längre remsa så nålar jag tätare veck, eller syr i en rynktråd som jag drar i för att rynka ihop tyget. Om du vill sy en rynktråd så väljer du längsta stygnlängden på maskinen och syr 1cm innanför kanten. Sedan drar du i ena tråden och rynkar ihop tyget längs med hela remsan.

 

Nästan ihopsydd puff
Nästan ihopsydd puff

Sy ihop delarna med 1cm sömsmån, men lämna ca 10cm öppet för att kunna stoppa i fyllningen. När du har fått i önskad mängd fyllning så kommer den svåraste biten; att sy ihop den lilla öppningen! Eftersom delarna är fyllda med vadd, så är det lite krångligt att komma åt att sy, men med lite vilja och våld så går det mesta!

 

Isa godkänner puffen!
Isa godkänner puffen!
När öppningen är ihopsydd så återstår bara att overlocka eller sick-sacka kanten. Detta är lite pilligt eftersom puffen är full med vadd. Sedan trycker du ner rundeln i mitten så sömmen hamnar inuti puffen där den inte syns. Om man vill så kan man sy med två olika tyger på rundlarna, så kan man vända den för lite olika utseende.

 

Ja, nu är det bara att sätta igång! Lycka till!

 

Av: La_Joz

Datum för publicering

  • 2007-04-27
Anmäl
2007-04-28 00:48 #1 av: Fritz

Vad duktig du är!

Anmäl
2007-04-28 00:52 #2 av: A-M.H

Milde Moses, verkligen proffsigt. Ursnyggt...

Anmäl
2007-04-28 00:52 #3 av: La_Joz

Tackar, tackar! Nu är det bara för er att sätta igång och sy! Jag vill
se bilder på era sovpuffar när de är klara!

Anmäl
2007-04-28 00:54 #4 av: Fritz

#3 Hade jag bara haft en symaskin så hade jag gjort det. Kanske ska investera i en snart, några bra tips på märken o annat man ska tänka på?

Anmäl
2007-04-28 01:01 #5 av: A-M.H

 Light Bulb 2 Yes box. sockergalosch...köpte faktiskt tyg igår, gräddvitt, men jag ska inte som du gjort och som jag också är expert på, börja sy nu mitt i natten. Näe du i morgon kväll eller på dagen om det nu skulle vara så att det regnar i morgon. Ett hett tips på "innanmäte" är att köpa täcken på Ikea (29 kr/st) ett täcke räcker till flera puffar.

Anmäl
2007-04-28 01:04 #6 av: La_Joz

#4 Ja, jag har verkligen ett märke att rekommendera. Janome! Jag är ju skräddare och van att sy på ordentliga, starka industrimaskiner, men Janome är grym för att vara en hushållsmaskin! Jag valde mellan Easy Jeans och DC3018. De är båda bra maskiner med starka motorer. Som namnet på den första antyder så är maskinen grym att ha när man syr i tjocka lager tyg. Pressarfoten går att lyfta extra högt, och det är precis samma med DC3018. Jag valde tillslut DC3018 eftersom den har samma funktioner som Easy Jeans + två andra knapphål och lite andra bra funktioner. Tror att de ligger på ca 5000-6000kr. Jag har många gamla skräddarkompisar som har införskaffat en utav dessa modeller som komplement till sina industimaskiner, så de är verkligen att rekommendera!

Anmäl
2007-04-28 01:08 #7 av: La_Joz

#5 Åh, det var ett bra förslag! Nu har jag redan klippt sönder två kuddar här hemma, så nu finns inga skräpkuddar kvar! Fast det var väl lika bra det, för de användes aldrig ändå, och så har man inte hjärta att slänga dem i fall att man får användning utav dem. Och nu hade jag ju det!

Anmäl
2007-04-28 01:25 #8 av: ChatNu
Hej La_Joz Vilka fina beskrivningar & bilderGlad
Du är ju såå duktig & förklarar jättebra..skall genast sy en puff nu.
Du har inspirerat mig att göra dettaGlad
Mina andra här hemma är utslitna & fula & de har jag köpt.
Kul att göra egna själv....
//Maria
Anmäl
2007-04-28 01:32 #9 av: La_Joz

#8 Tack! Alltid kul att kunna inspirera nån! Ska du verkligen sy den nu genast? Har du inte läst artikeln jag skrev om förberedelser inför utställning? Den heter "På utställning med Isa, del 1 av 2" och ligger på startsidan. Där kan du läsa om hur bra det går att sy saker sent på kvällen... Inte så lyckat för min del iallafall!

Men du kanske är en nattmänniska... Lycka till! Och glöm inte av att lägga upp en bild sen när du är klar! 

Anmäl
2007-04-28 10:51 #10 av: ChatNu

#9  *ASG* Du har rätt, jag skall ta det lugnt..och misslyckas jag så blir det officiellt att jag aldrig sydde någonSkrattande
Jo, jag har läst allt du skrivit & därför har du fått en sån som jag att ÄNTLIGEN göra saker jag annars undviker.

Tro det eller ej men jag är utbildad sömmerska men jag har inte rört nål & tråd på 20 år. Bara enklare arbeten med flera års mellanrumSkrattande
Jag hatar att sy, så du har lyckats med konstycket att få mig intresserad igen..kan ju förståss bero på att det är kul att göra saker för sina katter.
Mina barn & gubben grymtar nog när de läser dettta *ler*
//Maria

Anmäl
2007-04-28 10:55 #11 av: AlexH

Jättebra beskrivet Skrattande Mitt stora intresse är att sy och sticko men och jag tillverkar på hobby nivå hundtäcken hundhalsband och burskynken m.m har gjort en del puffar men ser ju hur jag har krånglat till det Generad Osmart av mig att fylla på med fyllningen INNAN jag syr ihop alla delar... Ska nog testa ditt sätt nästa gång ser mycket smidigare ut..

Anmäl
2007-04-28 12:16 #12 av: Lullan1

Vilken BRA och utförlig artikel! Nu borde t o m jag kunna sy en puff! Tack!

Anmäl
2007-04-28 13:02 #13 av: Eine

Jag kan inte sy, har ingen symaskin(tack och lov)Det fungerar inte ihop med alla katterna, det är bara för mig att acceptera..

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2007-04-28 13:31 #14 av: A-M.H

Kom igen EineFlört. Jag lånade en symaskin av en arbetskamrat för sambon som påstår sig kunna sy (hur ofta nu en snickare kan det) skulle fålla upp ett par byxor. Jag har fållat byxor, sytt gardiner, sytt sovpuffar o burskynken och det har blivit snygga saker. Sambon har inte rört sysmaskinen, bad honom åtminstonde hjälpa mig att trä den, han som nu var kunnig, näe det visste han inte hur man gjorde med just den maskinen. Van som jag är att arbeta med teknisk avancerad apparatur (nu menar jag inte symaskiner)hade jag sett till att brukanvisningen kom med maskinen. Jag lånade maskinen för säkert fyra år sedan och har den fortfarande, hon som lånade ut den har inte en aning om hur man använder den. En Husqvarna Viking Sarah. Nu tycker jag det är vansinnigt roligt att tillverka saker med den. Ja det är ju mest kattpuffar förstås som tillverkas om jag ska vara ärlig.Flört

Anmäl
2007-04-28 13:36 #15 av: La_Joz

ChatNu: Va kul att jag har fått dig att vilja sy igen! Alltid inspirerar man nån! Lycka till!

AlexH: Ja, jag har också gjort misstaget att fylla delarna var för sig och sedan sy ihop dem. Det var inte lätt!! När man gör som ovan är det inte lika lång bit att sy ihop med vaddering i. 

Lullan1: Tack! Det är bara att sätta igång å sy! Sen vill vi ha bildbevis!

Eine: Då slipper du pressen att sy en egen puff. Lovar att inte tvinga dig! Flört 

Anmäl
2007-04-28 15:31 #16 av: [Wiveka]

I sommar ska jag sy en eller två puffar, tror jag

Anmäl
2007-04-29 00:12 #17 av: A-M.H

Nu är puffen färdig. La_Joz du är ett geni. Så enkelt så det är nästintill ofattbart. Sen att den är lite för liten för Cigge det kan bara skyllas på mig och cremefärgad ha ha ha ja tyget såg creme ut när jag jämförde med allt annat vitt i affären. Men nu ser det illvitt ut. Men som sagt enkelt, cigge hoppade i den direkt. Ett foto av den unge slyngeln medföljer.

Anmäl
2007-04-29 00:14 #18 av: A-M.H

..och ett till..av han lills slyngelnos när han ligger i puffen.

Anmäl
2007-04-29 00:17 #19 av: A-M.H

..o ett till..jag är värdelös på att fota..fattar inte hur ni får till så bra foton

Anmäl
2007-04-29 00:20 #20 av: Anna77
*superbra artikel* Tack!! Ska sy en till mina kissar! Jag har en superbra gammal maskin och är nästan utbildad sömmerska, gått ett år och läst textilkunskap, så detta ska jag väl fixa.. hoppas jag!
Anmäl
2007-04-29 00:29 #21 av: smirik

Vilken fin puff!! någon gång skall vi invistera i en symaskin och ge oss på att sy puffar, kanon inspiration La-joz

Anmäl
2007-04-29 00:52 #22 av: chikan

#19 övning ger färdighet! Du får knäppa maaaassa bilder så finingarna (och snorkfröknar och slynglar) så blir det kanske en eller annan som blir bra. Det är i alla fall så jag gör för att få till några bilder på Fuffens som överhuvudtaget går att se vad de föreställer. Djur är ju bland det svåraste som finns att fota! Tycker att han ser ut att njuta av puffen. Blir väldigt sugen på att sy en själv! Tack La_Joz för inspiration och intruktion. Nu ska jag bara ta mig hem till mamma och rota i hennes tygföråd... kanske kan jag tjata på henne att sy en puff också så att jag slipper! *lat* haha!

Anmäl
2007-04-29 00:52 #23 av: Lullan1
A-M.H Vad snabb du är! Jag har knappt fått fram symaskinen så är du klar! Kanonbra jobbat!
Anmäl
2007-04-29 13:38 #24 av: A-M.H

Lullan. Japp jag är  en handy girl. Be mig göra nåt och det är redan gjortFlört. När det är nåt jag tycker är roligt samt på jobbet och det sistnämnda är farligt, man får hålla i sig för att inte bränna ut sig. Så jag har lärt mig att "softa" på "äldre" dagar.

Chikan. ( o min favoritkisse på sajten, Fuffens, puss till dig ) Nu ska jag fota o fota, måste ju uppdatera mitt fotoalbum.Räcka ut tungan

La_Joz. Du är en verklig tllgång på denna sajt. Bli inte avundsjuka nu ni andra utan låt La_joz glänsa. Det var så lätt med din beskrivning, jag har ju också (efter eget huvud )stoppat i"innanmätet"  och sedan sytt ihop, vilket har varit rätt så tålamods (och vålds) krävande.

Gasa nu med symaskinerna flickor (o pojkar?? )o låt fantasin flöda, finns så mycket snygga tyger.

 

Anmäl
2007-04-29 18:58 #25 av: AlexH

#24 Jättefin puff du gjorde! Jag ska försöka göra en när ungarna låter mig ta fram maskinen Skrattande Fast denna gång ska jag inte stoppa först och sy sen Flört *hehe* Jag ska komma ihåg att göra på det bättre sättet.

Anmäl
2007-04-29 20:05 #26 av: La_Joz

A-M.H: Oj, tackar, tackar! Nu blir jag ju nästan generad.. Generad Det var verkligen en fin puff du sydde! Och visst är det enkelt! Först när jag bestämde mig för att sy en egen puff till utställningen så tänkta jag att jag hade tagit mig vatten över huvudet. Jag åkte till en djuraffär och kollade lite hur de ser ut, och då insåg jag att det inte borde vara så svårt. Sen gäller det att bara sy med en gång! Börjar man dra ut på det så blir det aldrig av.

Ni andra: Tack för att ni tycker beskrivningen är bra! Jag tycker bara det är kul att fixa och greja! Om det är nåt ni inte förstår utav den så är det bara att fråga! Och om det är nåt annat ni vill ha beskrivning på så säg till! Ingenting är omöjligt! Vi kanske ska ha en syjunta här på iFokus! Flört

Tappa nu inte inspirationen, utan sätt igång och sy! Vi vill se fler puffar! 

Anmäl
2007-05-02 17:53 #27 av: ingor55

Åhhh vad fina puffarna blir :)

Får se om jag får fram lustan att sy till mina ockå. Har ju sytt en hel del hundtäcken nu i år så det ska väl inte vara svårare Fundersam 

Tack La_Joz för en mycket bra och utförlig beskrivning.Cool 

Anmäl
2007-08-31 13:28 #28 av: Buffy-co

Helt suveränt proffsig beskrivning!!

Tack-La_Joz!!Jag måste försöka komma igång och sy igen..
Älskade att sy både kläder och annat när jag var yngre..

Denna artikel ger verkligen inspiration!
Jag vet att om jag väl kommer igång och gör en så....

Bifogar dock en bild på ett litet "monster" som försvårar detta med att sy betydligt...(förstår Eine-om man har flera katterCool-så ojoj..då får man låsa in sig)

Kan faktiskt behövas utfärdas en varning här!

Buffy är SÅÅ snabb med tassen- han vill "fånga "spaken" som åker upp och ner när man syr(pinsamt-vet ej vad den heter.."föraren"?..)-samt,det värsta självklart -NÅLEN!-..den åker ju också upp och ner,jättekul tycker han.. hemska tanke om han fick in tassen där..Förvånad
Så jag vill bara varna alla att tänka på hur snabba dom är...om ni nu inte märkt det redan.....

Denna bild är ju lite "fejkad"- jag kunde självklart inte sitta i lugn och ro och sy med honom uppe på maskinen!Men han var såå envis och hoppade upp hela tiden..så särbon var tvungen att fota just då.Fick sluta sy hela tiden..
Jag satt och sydde båtdynor..(detta är ett par år sedan...)

Bäst att låsa in katten i annat rum självklart..!!!
(hrm-om man orkar höra svordomarna....Generad)

 

Anmäl
2007-08-31 13:31 #29 av: Buffy-co

Konstigt-bilden kom ej med..provar igen!
(går ju ej att redigera i svar till artiklar tyvärr)

Buffy "är med" och syr..

Anmäl
2007-08-31 13:32 #30 av: Buffy-co

Nehe...går ej att bifoga foton!
Nytt strul på sajten tyvärr.Ledsen
Får lägga in den senare..

Anmäl
2007-08-31 13:47 #31 av: RacerDonnans

#30 Ser fram emot bilden sen.

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Anmäl
2007-09-01 01:32 #32 av: La_Joz

#28 Alltid lika kul att kunna inspirera någon! När får vi se det färdiga resultatet?

Anmäl
2007-09-01 11:56 #33 av: Buffy-co

#32

Oskyldig.....................

Anmäl
2007-09-01 12:00 #34 av: Buffy-co
#32
Hihi..ser nu att våra avatarer är lite lika när det kommer bredvid varandra-inget jag tänkt på förut..för katterna är ju egentligen inte så lika....Men andra kanske tycker dessa är jobbigt lika!
Du var ju först med din så jag ska väl ändra någon dag framöver-till ny Danne-avatar..
Anmäl
2007-09-01 12:14 #35 av: La_Joz

#34 Ja, det har du rätt i! Hm... Mistie kanske ser lite maskulin ut, och Danne ser lite feminin ut! Men det ska vi nog inte säga till katterna... ;-)

(Mina smileysar har försvunnit, om ni undrar över den old fashion one)

Nämen! Nu upptäcker jag samtidigt att det inte blir något radavstånd när jag trycker på enter! Ser man på!! Ni vet, det brukar ju bli ett mellanrum mellan olika stycken, men det blir det tydligen inte nu. Lustigt!! (Lite off topic...)

Anmäl
2007-09-01 12:24 #36 av: La_Joz

Nämen!! Nu ser jag att det inte ens blev ny rad när jag klickade enter... Så mycket för min glädje...Fundersam Smileysarna är i alla fall tillbaka! Skrattande

Anmäl
2007-09-01 12:40 #37 av: Buffy-co

Förlåt OT-igen:
(men bra att putta upp artikeln..)
#35
Ja- Danne såg nog feminin ut förstår jag i dag!!Och han var ju feminin ocksåFlört-ok, menar absolut ej att vara konservativ i mina åsikter..men han trodde ju han var mamma till Buffy...Oskyldig

#36Det är något strul på siten i dag-hoppas det löser sig igen!Har också varit med om skumma saker i dag!
Anmäl
2007-09-02 12:43 #38 av: Lullan1

#34 #35 Måste bara hålla med er om att era avatarer är ruskigt lika! Flört

Anmäl
2007-09-29 23:10 #39 av: Fairytale

Underbar puff du har gjort! Så roligt att du delar med dig. Det var så inspirerande att jag faktiskt sprang raka vägen till stan så fort butikerna öppnade för att köpa tyger och fyllning.

Nu sitter jag här med en alldeles nytillverkad puff och väntar bara på det lilla underverket som anländer i veckan Glad Får väl se vad hon tycker om den, men jag är i alla fall nöjd med resultatet! Och så enkelt det var.

Tack så mycket för den fina beskrivningen!

Inga batterier i kameran just nu, men ska försöka återkomma med en bild också. 

Anmäl
2007-09-29 23:29 #40 av: La_Joz

#39 Så kul att du uppskattar beskrivningen! Det är så härligt när man blir så inspirerad att man bara måste göra något med en gång! Vi ser fram emot bilder på både puff och underverk!

Anmäl
2007-09-29 23:33 #41 av: La_Joz

Jag måste säga att jag tycker det är lite dåligt med bilder på hemsydda puffar. A-M.H är den enda som hittills har visat upp sin puff (som för övrigt är jättefin). Är det verkligen ingen annan här som har sytt?? Fundersam

Anmäl
2007-09-30 01:13 #42 av: chikan

Jag har sytt! Eller erhm. Rätt ska vara rätt. Jag engagerade min sömmerskeutbildade mamma att sy... hon skulle bara hjälpa mig igång, men tyckte att jag var så hjälplös så hon tog över! haha! Här kommer några bildbevis. Hugin var först med att fatta att man kunde sova i puffen.

Anmäl
2007-09-30 01:14 #43 av: chikan

Men sen tog det inte lång stund innan Fuffens också upptäckte att det var ganska så mysigt.

Anmäl
2007-09-30 01:15 #44 av: chikan

Vaddå? Man får ju plats två! Eller?

Anmäl
2007-09-30 01:16 #45 av: chikan

Så nu när jag vet att de gillar den så kanske det blivit dags att fixa till en till så att de har varsin.

Anmäl
2007-09-30 01:36 #46 av: La_Joz

chikan: Va duktig du är som kan lura på din mamma jobbet med att sy. Flört Lovar du att sy nästa själv?

Hugin och Fuffens verkar trivas bra i sin puff! De är så söta!! Fuffens har en mystisk blick, medans Hugin ser helt överraskad ut! Pussgrodorna! Kyss

Anmäl
2007-09-30 16:30 #47 av: LinusCRX

Här kommer en liten bild på Linus utställningsbur med hemmagjord sovpuff.... Den har samma blåa tyg på utsidan som burskynket, men det syns inte när kanten är vikt... Det gråa i sovpuffen är Linus Skrattande

Anmäl
2007-09-30 19:49 #48 av: susun

Jag tycker din beskrivning är jättebra! Både jag och min dotter har sytt varsin puff till katterna, men gjorde dem nog lite för små. Insidan krympte ihop när vi fyllde kanten, men det är bara att göra större nästa gång.

Anmäl
2007-09-30 20:31 #49 av: JohannaK

Så här ser dagens syprojekt ut! Skrattande

Anmäl
2007-09-30 22:31 #50 av: Lullan1

Vad duktiga ni är! Blir alldeles imponerad av er kunnighet! Måste bara sätta mig ner och försöka sy en puff till katterna...

#44 Vilken härligt rolig min Fuffens gör! Hugin ser ut att stormtrivas! *skrattar*

Anmäl
2007-10-01 02:36 #51 av: Buffy-co

Generad...å jag som aldrig kommer till skott...

Men jag SKA!!!(skam den som ger sig..)

Anmäl
2007-10-01 10:30 #52 av: cherish

På utställningen i helgen fick jag se La Joz skapelse på nära håll, i form av AMHs variant som AnneS har. :) Blev helt såld! Tuuli (uppfödare från Finland och Rexjens väninna) fick låna burklädseln och sa att hon aldrig förr hade sett så vacker klädsel! Att hennes vackra BIS-katt (2 x BIS Kastrat kat 3) passade utmärkt i den förhöjde nog det hela. ;) Jag berättade om crxifokus och om beskrivningen så hon hittar nog hit denna vecka .. hoppas jag. ;)

NU vill både jag och Line göra ny klädsel a la La Joz fast jag gruvar mig för puffen ...

Anmäl
2007-10-01 14:01 #53 av: A-M.H

#52...va va..var det den som jag gjort..den i rostfärgat..??Oskyldig

Anmäl
2007-10-01 15:43 #54 av: cherish

#53: Näää, i vitt!!! ;) Iaf sa Anne att du gjort den ..?!

Anmäl
2007-10-01 15:54 #55 av: AnneAlva

#54 Jodå, visst är det A-M.H, det syns lång väg att det i alla fall inte är mina symaskingstalanger som kikar fram. Räcka ut tungan Jag har ett rostrött hemma också ser du, två mycket fina skynken som jag inte kunde vara mer nöjd med!

Men du får tänka på att stackars A-M.H är dödsförkyld för tillfället och jag vet själv hur mycket snor man får i hjärnan efter ett tag, svårt att hålla reda på saker då... SkrattandeFlört

Anmäl
2007-10-01 16:00 #56 av: A-M.H

#54..#55..ja just det..jag gjorde en lite annan "design" den vita....den roströda var det jättemånga som ville ha uppsydd..okända människor kom fram på utställningar och lämnade sina visitkort..de gjordes i mycket få upplagor..Cool

O.T...inga hjärnceller kvar..bara ovannämnda "vätska"..men börjar se hopp om förbättring idag..måste ut på nåt sett...på darriga ben...Ledsen

Anmäl
2007-10-13 11:38 #57 av: AlexH

ok här kommer min puff.. jag har gjort fler men det är bara denna jag har fotat än så länge.. den blev lite mjuk i modellen för jag har använt krossad sammet  på insidag och velour på utsidan, och båda är så mjuka att väggarna förlorade lite stadga.. men Sture har tyckt om den endå ;)

Anmäl
2007-10-16 19:12 #58 av: PennyIIXC

Jag går ju textil-desgn, så jag ska genast ta till mig tipset och försöka sy ihop en egen! :D

Anmäl
2010-10-28 02:31 #59 av: dragonstar

Vad för mått passar en vuxen katt?

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2010-10-29 13:19 #60 av: nakenkatt

Jag skulle gärna vilja prova att göra en sådan till mina katter men jag har aldrig sytt,eftersom jag virkar för hela slanten.Om jag går in i en tygaffär hur mycket tyg ska jag köpa? jag kan ju låna dotterns maskin ngr dagar,det här var mycket intressant då jag köper massor till mina katter.

Anmäl
2011-08-16 18:07 #61 av: dragonstar

Någon som tästat att göra denan likandne fast i anan form?

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2011-10-15 00:51 #62 av: [four_ferrets]

hon kan verkligen sy fina sängar!

http://iller.ifokus.se/discussions/4d71312db9cb4622270482eb-monsterpuff-till-monsterbarn#discussions-1

Anmäl
2011-10-15 12:00 #63 av: Rosenwyns

#62... ja helt fantastiskt vilken fantasi människan har!!Förvånad Superläckra å mysiga!Glad

Anmäl
2011-10-15 12:09 #64 av: noir

jag vill ha en groda!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.