Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Övrigt

April Månads Katthem; Sundsvalls Djurhem

2007-04-05 08:28 #0 av: Leffe

Varje månad försöker alla i så stor mån som möjligt hjälpa ett utvalt katthem eller förening. I april månad är det Sundsvalls Djurhem som vi samlar till. Det är en relativt ny förening som bildades i sluter av 2005. Sedan starten har man hjälpt 70 katter att hitta hem. Föreningens valspråk är att "Alla förtjänar ett hem". Alla bidrag ifrån 10:- och uppåt är välkomna.

Sundsvalls Djurhem satsar på de hemlösa katterna. Antalet oönskade katter är stort i regionen och det finns många katter som går ute i kylan helt utan tak över huvudet och mat för dagen.

                       joker.jpg

             Joker en av katterna som söker hem.

 

Sundsvalls Djurhem har ännu inget katthem utan driver sin verksamhet helt med hjälp av jourhem. Föreningen drömmer dock om en egen lokal där de kan hjälpa ännu flera djur. Föreningen behöver alltid nya jourhem och tar emot intresseanmälningar via sin hemsida. Ansökningarna behandlas sedan individuellt. I jourhemmet får det inte finnas barn under 6 år eftersom vissa katter som varit ute länge kan reagera negativt på små barn. Dessutom är de ofta i behov av en lugn miljö där de kan återhämta sig. Sundsvalls Djurhem står för veterinärkostnanden och jourhemmet får ett startkit med utrustning. 

                         vattjom.jpg

Oliwer Twist vill också hitta hem.

En annan viktigt uppgift för föreningen är att höja kattens status i samhället. Man är kritisk till huskattavel och bedriver information om vad det innebär att vara en god kattägare.

Föreningens enda sponsor är Djurskyddet Sundsvall. I övrigt finansierar verksamheten av ideella medel. Därför är alla bidrag mer än välkomna.

 

                         josefin1.jpg

Josefin "Apan" återfanns av sin husse och matte sedan hon kommit till Sundsvalls Djurhem

 

Vill du stödja Sundsvalls Djurhem så kan du sätta in ett bidrag på föreningens plusgiro 20 48 90 - 8. Tänk på att inget bidrag är för litet! 

Andra sätt att stödja är att skänka material som klösbrädor, klätterställningar, matskålar, kattlådor, kattleksaker etc. Både nytt och begagnat är välkommet.

                         cognac.jpg

Cognac "Fjodor" är en före detta hemlös kisse som nyligen fått ett permanent hem.

 

Information och bilder är hämtade från Sundsvalls Djurhems hemsida.

Från LenaHittekatter iFokus

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-04-05
Anmäl
2007-04-06 00:22 #1 av: EvaG

Sätter in en slant.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2007-04-07 01:53 #2 av: Lena

Tusen tack för att Månadens Katthem får vara med här på Cornish Rex! Och tack för att ni hjälper Sundsvalls Djurhem.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.