Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Utställning

På utställning med Isa, del 1 av 2

2007-04-23 23:37 #0 av: La_Joz

Oj, då! Jag har anmält mig till mitt livs första kattutställning och har ingen aning om vad jag har gett mig in på. Hm... Burskynke vet jag i alla fall att man ska ha, och skräddare som jag är så förväntar sig alla att jag ska sy ett själv! Ja, ja! Det är väl bara att sätta igång med alla förberedelser!

 

 

12 dagar kvar innan första utställningen någonsin för både Isa och mig.

Jag ligger i sängen med feber, snörvlande näsa och en fruktsansvärd huvudvärk. Hade ju tänkt vara ute i god tid med förberedelser och sömnad av burskynke, men det var bara att snällt ligga kvar i sängen under en veckas tid. Ångest!!

5 dagar kvar innan utställningen.

Upp på morgonen och iväg till jobbet. Måste ta igen allt jag missade förra veckan, och dessutom försöka sluta lite tidigare. Ska ju hinna köpa tyg och diverse tillbehör innan affärerna stänger. Givetvis lyckades jag inte komma iväg från jobbet tidigare, men hann i alla fall ta mig en tur till tygaffären.  Strosade runt några varv i butiken och tog på alla tyger jag kunde hitta. Jag kände hur männen som jobbar där tittade frågande på mig. ”Ja, jag vet att det är kvinnligt med beslutsångest” klämde jag ur mig, och de skrattade. Till slut kom jag överens med mig själv att jag skulle sluta vela, och bara ta det jag fastnade för först. Punkt slut! Det blev ett ljusblått och ett ljuslila tyg med matchande tråd. Nu var det bara att cykla hem och sätta igång. Tar nog bara en kväll att fixa färdigt allt! Trodde jag, ja... Klockan 00:10 lade jag ner saxen och tvingade mig själv i sängen. Hade än så länge bara klippt ut alla delar, så sömnaden får vänta en dag.

 

Isa godkänner tygvalet för burskynke
Isa godkänner tygvalet för burskynke

 

4 dagar kvar innan utställningen, och fortfarande inget burskynke färdigt!

När jag kom hem efter jobbet fick sambon laga mat medans jag sydde så symaskinen glödde! Ikväll bli jag minsann klar! Men, nej... När klockan var en bra bit efter midnatt så slängde jag saxen i bordet, svor lite tyst för mig själv, och slängde mig i sängen med en djup suck. Man ska inte sy när man är trött, för då blir allt bara fel! Och så ska jag sluta vara en sån optimist! Bättre lycka imorn!

3 dagar kvar...

Började dagen med att sprätta allt jag sydde kvällen innan. Efter jobbet var det snabba ryck hem för att hinna sy lite innan jag skulle iväg igen. Tänkte passa på att prova burskynket när jag ändå skulle iväg på kattklubbsfika! Men först luggklippning så jag ser något. In med Isa i den nya väskan, ner med burskynket i en påse och iväg på bussen. Min sambo fick lov att möta mig utanför frisersalongen och passa Isa 10 minuter medans jag fick luggen klippt. Sedan var det bara att sätta sig på vagnen och åka till kattklubben. Väl där fick Isa lämna väskan, och jag fick testa burskynket (som bara var ihopnålat efter morgonens sprättande). Jippie!! Det passade! Pust! Vilken tur. Hade inte alls lust att sy om allt igen. Mina snälla klubbkompisar lovade att ta hand om mig på utställningen, och låta mig låna deras antistatspray så jag inte behöver köpa en egen inför första utställningen.Fick även mobilnummer så jag kan ringa när jag kommer fram, och få hjälp att installera mig. Några kakor och koppar kaffe senare var det dags att åka hem och fortsätta sy. Jag klippte sönder en gammal kudde och sydde ihop en puff som genast blev Isas favorit! Tror ni jag fick så mycket mer än det gjort? Nej, givetvis tog tråden slut! Åh!! Alltid ska det vara nåt! Jag fick övertalat sambon att köpa tråd på vägen hem efter skolan dagen efter, och då kunde han ju också passa på att köpa två stolar som jag kunde ha med mig. Kanon!

 

Nya favoritsovplatsen!
Nya favoritsovplatsen!

 

2 dagar kvar...

Ja, efter jobbet var det bara direkt hem och fortsätta sy. Några stolar fick sambon inte köpt, så det fick bli ett senare problem. Närmare 22:00 var jag äntligen klar med all sömnad! Trådklippning och strykning får vänta till morgondagen. Nu när det är två dagar kvar kanske det är dags att kolla att jag har allt jag behöver för en lyckad utställning. Burskynke med tak, liggunderlag, sovpuff är sytt och klart! Leksaker, kattsand, kattmat, vattenflaska, mat- och vattenskål är nerpackat. Kam, borste, sämsskinn, tops, klotång finns i neccesären. Omregistreringsintyg (då jag omregistrerar Isa från SVERAK till IDP), vaccinationsintyg och bekräftelse ligger i en mapp tillsammans med informationspapper för Cornish Rex iFokus.  Packade även ner några tidningar, en sax, säkerhetsnålar, och annat smått och gott ”ut i fall att”... Det enda som fattas nu är stolar och en toalåda. Det får inhandlas under morgondagen! Hm... Kanske ska ta och borsta igenom Isas päls. Fram med karda, fuktigt sämsskinn, och torrt sämskinn. Klart! Natti, natti!

1 dag kvar!!

Hjälp! Har jag fått gjort allt nu?! Stolar och toalåda köpte jag på vägen hem från jobbet. Bananer, bullar och kex ligger nerpackat i väskan, så fikan är i alla fall räddad! För säkerhets skull får Isas transportväska stå mitt framför dörren så jag inte glömmer att ta med henne. Skulle ju vara retligt att komma dit utan katten... Vad är klockan nu, då? Jaha, inte mer än 20:30. Va bra, då ska jag bara klippa klorna, rensa öronen, klippa bort några trådar på burskynket, stryka burskynket, kolla igenom checklistan en sista gång, ställa fram alla grejer vid dörren, och sen kan jag umgås med sambon en stund. Oj, det tog visst längre tid än jag trodde, men så har det ju varit hela veckan. Nej, det blir raka vägen till sängen så jag är någorlunda utvilad på den stora dagen! God natt!


 

Av: La_Joz

Datum för publicering

  • 2007-04-23
Anmäl
2007-04-23 23:42 #1 av: chikan

Hahaha! Jaa... nu blev jag ännu mer övertygad i mitt beslut att inte ställa ut! Flört

Anmäl
2007-04-23 23:58 #2 av: A-M.H

Go for it La _Joz o Isa. Du också Fuffens mamma. Det är faktiskt roligt.Kyss

Anmäl
2007-04-24 08:13 #3 av: EvaG

Vad ni är lättsamma och trevliga på det här forumet, men ändå allvarliga när det så ska vara. Skoj blandas med allvar.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2007-04-24 08:43 #4 av: Lullan1

Du skriver så himla bra La_Joz! Ser fram emot den spännande fortsättningen! Glad

Anmäl
2007-04-24 20:31 #5 av: La_Joz

Tackar, tackar! Cool

Jag tycker det är kul att skriva, men har sällan tid till det. Roligt att variera mellan olika typer av skrivsätt, typ dagbok, berättande, fakta mm.

Chikan: Det är inte så farligt som det låter! Du ska bara se hur en del burskynken ser ut. Typ ett lakan runt om, och en filt i botten, så man behöver ju faktiskt inte arbeta ihjäl sig när man ska på utställning. Så inga ursäkter här nu! Flört 

A-M.H: We will go for it! Skickade idag in efteranmälan till SNRF´s utställning i Uppsala. Nu håller vi tummarna att vi kommer med!  

EvaG: Visst är det härligt att vara här! Man blir alltid på så gott humör! Och så finns det ju en himla massa söta katter att titta på! Glad 

Lullan1: Ja, du... Funderar på hur länge jag ska suga på den spännande fortsättningen. Får se hur länge ni står ut! Hemlis

Anmäl
2007-04-24 21:21 #6 av: chikan

#5 Haha! Fast Fuffens är verkligen ingen rastypiskt "snygg" katt. Och jag är nog inte en kattutställningsmänniska (finns det en särskild ras månne?) tror jag. Har du förresten kollat Swebusexpress? Kanske blir bökigt med katter förstås...

Anmäl
2007-04-24 21:42 #7 av: La_Joz

#6 Problemet med Swebusexpress är att det tar över 8 timmar. Känns inte så kul att sitta på en buss med en katt så länge... Men tja, hon var ju rätt lugn i buren på utställningen, så vem vet. Bara orolig att hon skulle behöva gå på lådan. Kanske inte så uppskattat av de andra resenärerna... Oskyldig

Anmäl
2007-04-24 21:51 #8 av: La_Joz

Hm... Hittade precis en swebusbiljett till Uppsala för 98kr. De har bara 3 kvar. Men då tar de 8h att resa. Kan visserligen lägga mer pengar på hemresan då. Varför denna beslutsångest!!

Anmäl
2007-04-24 22:49 #9 av: A-M.H

Kolla med Swebus, när det är så pass lång resa förmodar jag att det är lite fika o bensträckarpaus, du kanske kan gå en liten "kissväng " med Isa i gröngräset. Kyss

Anmäl
2007-04-24 22:58 #10 av: La_Joz

Jag har redan köpt biljetten. Gäller att vara snabb vid så låga priser! Jag tror faktiskt inte att Swebus har bensträckarpauser. Har åkt med dem tidigare, och då var det bara raka vägen. Men vi får hoppas på en 5-minutare i gröngräset!

Anmäl
2007-04-24 23:28 #11 av: chikan

#10 wow! Heja mig! Och dig. Hur lång tid tar det att köra? Det lär ju också ta en stund.

Anmäl
2007-04-24 23:32 #12 av: La_Joz

Det tar nästan 5 timmar att köra. Så det skiljer 3 timmar. Och kör man själv kan man ju stanna när man vill. Men nu får jag väl passa på att läsa och sova! Och så har man ju en bra ursäkt att käka en massa godis, för det får man göra med gott samvete vid långresor! Skrattande

Anmäl
2007-04-24 23:56 #13 av: chikan

#12 Haha! Ja det är klart att man får! Jag fick äta godis idag fast det är tisdag för jag har varit på seminarium med jobbet och då är det mineralvatten, godis, frukt och lunch. Äta, lyssna, äta, lyssna osv.

Anmäl
2007-04-25 08:08 #14 av: EvaG

Ja förarbete är alltid viktigt.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2007-04-25 10:32 #15 av: cherish

Vilken härlig berättelse! Ser fram emot fortsättningen jag oxå!

Vi har ju kuskat runt på lite utställningar nu och vi har åkt bil, den längsta resan blev förra helgen och det är inga problem med katterna. Oftast har de ätit och gjort ifrån sig innan vi åker och sen är det det första de gör när man kommer fram. De som pipit lite i början av bilfärderna har varit Baileys och Paige, för Paige var det första resan i helgen och hon pratade kanske 10 minuter. Inte förtvivlat eller så utan bara talade om vad hon tyckte - typ. ;) Vi har bara stannat en gång varje resväg för att kissa och äta lite, i övrigt har vi bara kört på och katterna sovit.

Det borde inte vara några problem för dig att åka bussen så jag hoppas att allt går bra och önskar lycka till på nästa resa!!! Kul att du blev såpass biten av utställningar! ;)

Anmäl
2007-05-02 12:13 #16 av: AbigailGabble

När kommer egentligen del 2, undrar vi? :-)

Anmäl
2007-05-02 14:06 #17 av: Aje-T

Jaa, jag med!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.