Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Kåserier mm

Tjorvens dag på MEKs kattutställning!

2007-09-26 00:46 #0 av: RacerDonnans

Kattutställningsrapport från Tjorven där han får dela bil med 12st andra Cornish Rexar varav en liten tjatig halvbror, träffar en domare han gillar, blir nödig vid fel tillfälle, myser med matte och en hel del annat....

 

Tjorvens dag på MEKs utställning

Hej på er alla. Nu har matte släpat med mig på utställning igen. Den här gången så drog hon med mig till Timrå. Upp tidigt och in i transportburen bar det. Sedan så blev jag placerad i en bil som jag aldrig har åkt i tidigare. En STOR sådan. Men jag var inte ensam i den stora bilen. Nä, matte sa att det skulle vara ca 13 st katter där i bilen när alla var lastade och på väg. Alla skulle vara Cornishar...vad annars? ;)

Jag skötte mig som vanligt prickfritt under resan. Men det var en annan som sällan höll tyst...det var en liten unge. Hur som helst så satt han och gnall snett bakom mig, och jag hörde syrran berätta (när vi kommit fram till Timrå) att han hade varit  i samma bur som syrran och mamma. Tydligen så kallas han för He-man. Han frågade bla....Är vi framme snart? Är vi framme snart? Minst 10 ggr. i minuten. STÖN! Min öron höll på att trilla av...också säger matte att JAG pratar mycket! Jo, jag tackar jag! Stackars syrran och morsan som satt alldeles bredvid honom! Tydligen så är He-man min halvbror. Ja, min mamma har varit otrogen mot pappa. Fast...jag har ju också varit otrogen mot Fancy...min fina flamma (drömmer), med min andra fina flamma Molly! Så, jag anklagar inte mamma! It´s a cats life!

Hur som helst så kom vi fram till slut. Incheckningen gick som vanligt, matte tog tag i mitt nackskinn och drog ur mig ur transportburen. Jag vill ju inte komma ut. Väl ute, så var det en okänd människa som drog, vred, vände  och kände på mig. Tycker inte om det...men de är i alla fall snabba, så jag står ut. Sedan så fick jag sitta i min lilla bur ett par minuter till medan matte gjorde i ordning min utställningsbur.

Efter någon timma eller så, så skulle jag träffa domaren! Börjar att tycka det här med utställning är ganska kul nu. Åtminstone att träffa domaren. De brukar vara så snälla mot mig, även fast de rycker, sliter, drar och sträcker på mig. Tittar på mig framifrån och bakifrån och från sidorna. Hade träffat den här domaren tidigare en gång. Tycker om henne så jag passade på att ge henne en bamsekram! Hon kramade tillbaka! Hon sa b la. Att hon älskade mina lockar! Jag fick mitt cert...jag har förstått att det är de som räknas och som avgör om jag får en titel eller inte. Enl. matte så har jag en lång väg att gå innan jag får nästa titel. Har bara 2 nu mot...ja, jag tror att nästa är ngt. som heter : Grand Internationell Champion! Låter stort, ellerhur?! GRAND. Jo, jag tackar jag!

Nå, efter att jag varit hos min snälla domare, så tog matte med mig till buren igen. Efter ett tag så skulle jag upp till nominering. Jag hade precis lagt mig tillrätta i "hängmattan", och låg riktigt skönt, som matte kom och ville att jag skulle kliva upp. Nä, du matte, jag stannar här! Trodde jag. In kom mattes hand och...jaha, där tog hon i nackskinnet på mig och drog med mig ut. Hon sa visserligen förlåt till mig och jag förlät henne, men jag låg ju så skönt. NÖDIG var jag också, men det visste ju inte matte. Jag sprattlade och hade mig under nomineringen, men matte höll i mig. Suck! Nåväl, efter ett tag så meddelades resultatet. Jag var slagen...av en Sphynx! Jag säger då det! Jag som är snyggast! Hrmpf! Snäll domare? Jo, jag tackar jag...om jag träffar henne någon annan gång så ska hon inte få ngn. kram av mig! Flört Men hon är ju snäll i alla fall, så jag kanske ändrar mig!

Ja, jag fick alltså inte komma upp i panelen den här gången. Trist. Jag älskar att sitta och titta i burarna där framme! Glad Det händer alltid ngt. roligt där.

Sedan så hände det inte så mycket mer. Matte lyfte ur mig ur buren ngr. gånger så att jag fick se mig omkring och ligga och få lite tröst på hennes knä.

Sedan bar det hemmåt! Med 13 katter i bilen, och en He-man som frågade: Är vi framme snart? Är vi framme snart?  10 gånger varje minut!

 

Mjaur från Tjorven!
(Flära med öronen jag? Nej jag tränar bara på att flyga lågt!)

/Dragonrebell

 

 

Av: RacerDonnans

Datum för publicering

  • 2007-09-25

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Anmäl
2007-09-26 13:16 #1 av: Leffe

Tänk att sånt där håller jag inte på med så ofta längre. Kommer mycket väl ihåg att när man precis lagt sig tillrätta ska man ut igen. Men bli slagen av en naken katt,,,
När jag var ung och vi åkte någonstans var det alltid jag som ropade "är vi framme snart"

Sköt om dig nu/Pysen

Anmäl
2007-09-26 14:27 #2 av: Catwoman

Jag bara älskar kåserier om katterna. Tycker att artikelgruppen om kåserierna är hur kul som helst. Ni skriver så bra och med stor inlevelse.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2007-09-26 14:34 #3 av: LinusCRX

Jag blir lite blyg för domaren för det är så himla mycket publik, men så länge matte håller mig är det ok. Ibland försöker jag få ner allt i buren för det hänger så himla mycket tingel-tangel så man ser ju inte ut. Jag vill ju träffa polarna, men så får man sitta och glo på alla nyfikan besökare istället. Det bästa är när ajg får hänga med matte innanför hennes tröja. Det är gosigt värre.

I bilen skriker jag "hallå, släpp ut mig! vem stängde in mig i denna korkade låda! jag ser ju inget!"

Tass Linus

PS. Jättefin artikel. Tack!

Anmäl
2007-09-26 14:41 #4 av: A-M.H

..hörru du svarta snygg-Tjorven kommer du aldrig till huvudstaden så man får kolla in dig irl....Cool

Anmäl
2007-09-26 16:03 #5 av: Buffy-co

Mjeeeeeeeeeaaaauuuuuuu..!!!!Tjorven..
Alltså... jag tycker skönheten kommer inifrån..såå även om du nu får mycket beröm och uppståndelse så ska du inte bli ledsen sedan när du sett dina bästa dagar..och applåderna lagt sig.
Själv skulle jag då aldrig tävla i skönhet-det är insidan som räknas!
high five-   /Buffy

PS.
Men..vet du..*viskar*..min matte ska ha hit en liten prinsesstyp snart som tydligen ska vara "finare" än mig-HA!!!..jag ska nog visa vem som bestämmer iallafall-hur många skönhetstävlingar hon än vinner sedan...
Men-det är klart.Jag längtar såå efter min lilla egna tjej-och fräsch det är hon ju, men hon ä ju rena barnarovet..DS

Anmäl
2007-09-26 17:30 #6 av: LinusCRX

#5 Skrattande

Anmäl
2007-09-26 23:33 #7 av: Lullan1

Underbart skrivet Tjorven! Kyss

Anmäl
2007-09-28 11:21 #8 av: Gittan

Håller med #2.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2007-09-28 19:57 #9 av: Dragonrebell

#4 Får se hur det blir. Skulle ju vara kul. Är ju en bit att åka. Men vi ska aldrig säga aldrig, rätt som det är så får matte ngt. ryck och då åker vi i väg.

Matte bad mig hälsa att hon har blivit förskyld...? Vad nu det är??? Men hon låter hes när hon pratar med mig och Tanten, och plötsligt så verkar pappersrullar blivit henne väldigt kär!? 

Kram från Tjorven 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.