Annons:
Etikettkåserier-mm
Läst 5543 ggr
RacerDonnans
5/23/08, 1:15 AM

Tjorven rapporterar från SÖKs utställning!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Tjorven klagar, skryter och funderar över allt som hände helgen i Östersund då han var på utställning igen. Läs om hur han fick en stjärna m,m!

Hej på er!

Nu var det ett tag sedan sist. Men nu har jag äntligen snott datorn från matte igen! Nu är det ett nytt år och med det nya året så kommer matte, som vanligt, på att nu ska jag ställas ut…som om jag vore en prydnad av ngt. slag :S….mutter.

Hur som helst så skedde premiären på hemmaplan. Det var Storsjökatten som anordnade den. Jag hade som vanligt blivit badad och mina klor var nyklippta. Det riktigt glimmade om mig! Mina vågor var perfekta….släng er i väggen domare…här har ni er vinnare!  

Ehhh…hade bara glömt ngr. små detaljer…hrm. Först så ska en person rycka och slita i mig innan jag ens kommit till min bur…ja, jag talar om veterinären. Sedan så får jag sitta i transportburen en mindre evighet innan matte klätt min stora bur…inget kul. L Mycket nya dofter är det också runt omkring mig. Vill ut…och spana! Skynda dig matte!

Efter en stund så öppnar matte äntligen dörren till transportburen så att jag får komma ut…för vidare transport upp och in i min stora bur. Ser till att doftmarkera allt som finns därinne och när matte undrar hur det är så ser jag till att doftmarkera matte särskilt noga. Vill ju inte mista henne till ngn. annan kisse…trots allt hon utsätter mig för!  Så var det då dags för all denna väntan…jag kryper upp i min "hängmatta" och gömmer mig för allt folk. Hihihi..ganska kul att se folks förvånande blickar, när de inte kan se ngn kisse i buren trots att den är stängd. J Matte brukar gruffa lite åt mig…jag kunde väl ändå komma fram och hälsa när någon tittade dit.

Efter en stund så var det dags för den första turen till domaren. Matte var spänd…det gjorde ju saken inte bättre för min del…jag spände ju mig jag med. Inte nog med att jag hade premiärnerver…nu skulle jag också behöva känna mattes nervositet. Jag kröp ihop på bordet hos domaren…men på ngt. vis lyckades jag charma kvinnan i alla fall…hon berömde mina vackra vågor. Hon gav mig mitt cert, och ville dessutom se på mig igen senare sa hon.  

Tiden gick och så var det dags för nomineringen. Ville inte visa upp mig för fem öre då…men tillslut så gick jag med på att vara stilla om jag fick ligga i mattes famn utan att sträckas ut…matte lurade mig till och med att börja spinna.

Men jag blev ombedd att återvända till buren efter en stund. Attans…ingen NOM denna gång. När jag kom tillbaka till buren så berömde matte mig som vanligt, men jag skämdes och klagade. Matte sa att det inte gjorde ngt. att hon älskade mig i alla fall. Kändes lite bättre efter de orden…men ändå.

Tiden gick och jag undrade om det inte var dags att åka hem snart. Speakern hade pratat ett tag och jag tror att de höll på med panelerna. Då kommer matte rusandes.

Ber mig komma ner från mitt gömställe. Är inte så sugen på det…men hon envisas och ber mig så snällt, så tillslut kommer jag ner. Ut ur buren åker jag…min mammas ägarinna är också med. Men…vart tar matte mig? Domarna är ju åt andra hållet och transportburen är ju nedanför den större buren?

Matte vart ska vi?

Hos fotografen. En dörr stängdes om oss och jag hör en röst längre bort i rummet…jag blir lite rädd. Matte? Det visade sig var en kvinna längre bort i rummet…och två lampor…ett täckt bord…en dator…en sån där sak som matte brukar jaga mig och "tanten" med hemma…kamera tror jag att det heter. Det tog en stund…men tillslut så insåg jag att allihopa i rummet ville att jag skulle poséra framför den där saken ovanpå det täckta bordet. Men det ville inte jag…jag ville ju undersöka allt nytt i rummet. Efter X antal bilder så gav de äntligen upp och jag kunde traska omkring lite på egen hand. Sedan var det hemfärd och slut på dag 1.

Dag 2 började med att matte lyfte ur mig ur min transportbur. Jaha…här satt jag igen…suck. Matte, när ska jag visa upp mig? Matte, kan du klia mig? Matte, jag vill se mig omkring. Matte, Kan du öppna burdörrren? Matte, visst är jag snyggast här? Jag var minst sagt pratsjuk andra dagen. Matte bara gnällde på mig. Var tyst sa honL. Vaddå? Jag ville ju bara visa att jag fanns till jag med.

Efter något som kändes som en evighet så kom matte och ville att jag skulle stiga ner från min "hängmatta". Efter lite lockande och pockande, så gav jag med mig. Iväg från buren bar det. Jag skulle fram till domaren! En ny domare som vanligt. Hon verkade snäll. Jag var bara tvungen att sniffa lite i hennes hår…det luktade så gott! Hon öste beröm över mig! Vilken rexing, vilken päls WOW… Hon sa att jag hade en mycket bra haka t o m. Tydligen är det inte många Cornishar som har det…behöver jag säga att jag blev stolt? J Matte höll på att spricka av stolthet med! Domaren ville se mig igen…hmpf…konstigt vore väl annars?

Så, tillbaka till buren.

Men nu händer det saker hela tiden. En massa människor kommer och vill titta på mig! Jag kråmar mig och sträcker på mig. Självklart så pratar jag hela tiden och berättar vad domaren har sagt och vad jag tycker om saker och ting.

Nominering: Så var det äntligen dags för nomineringen. Domaren tittade lite snabbt på mig och en annan Cornish. Snabbt hade hon valt ut mig. Men hon sa att jag borde se till att springa in i en vägg så att min fina nos blev lite kortare! Har ni hört?!

Blev lite ledsen då, men matte sa att hon bara skojade. Hoppas det! För min nos kommer inte att krympa pga ngn vägg. Det ska jag se till!!!!

Sedan flöt dagen på som den brukar göra, fram tills det var dags för panelen. Jag skötte mig givetvis perfekt. Precis som jag brukar. Men jag fick inget pris med mig från panelen. L Men jag fick en annan fin sak med mig när jag blev NOM. En vacker plakett i form av en stjärna….precis som den stjärna jag är!

Mjaour från Tjroven!

Ps…har bett matte att skicka med mina bilder från fotografen. Visst är jag stilig?

Av: RacerDonnans

Datum för publicering

  • 2008-05-22

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Annons:
RacerDonnans
5/23/08, 1:17 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Här är hans fina bilder som han tog hos fotografen!
Även om det är lite mörkt kan man se lockarna som finns ända ner på tassarna!
Tack för kåseriet Veronika (Dragonrebell).

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

RacerDonnans
5/23/08, 1:20 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Bild2

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

RacerDonnans
5/23/08, 1:22 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Bild3

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

MyTwiggs
5/23/08, 9:36 AM
#4

Vilken snygging!

Twiggie Dessjack, My Twigg´s Cornish rex & Design
www.mytwiggs.com

AnneAlva
5/23/08, 11:24 AM
#5

Fina bilder!

---------------------------------------------------

Att leva utan katt är inte att leva.

S*Godreign's Cornish Rex

Eine
5/23/08, 11:40 AM
#6

Bild 3, visar verkligen vilken ursnygg vågig tvättbräda han har……mums

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Annons:
A-M.H
5/23/08, 11:49 AM
#7

…jag ääälskar dessa svarta… välpälsade..puss på dig Tjorven Kyss

Aje-T
5/23/08, 1:25 PM
#8

Jättefin! Och jätterolig läsning, tack!

Dragonrebell
5/23/08, 9:54 PM
#9

Tack, tack för alla fina ord. Tjorven är väldigt stolt över sig själv just nu! Fundersam

Spotless
5/23/08, 10:48 PM
#10

Vilken härlig grabb! Och vilken rolig berättelse. Grattis till fina resultat.

omak
5/23/08, 10:52 PM
#11

Vilken härlig berättelse och vilken skönhet!

RacerDonnans
5/24/08, 12:36 AM
#12

#11 Han kan ju inte vara annat med så fina släktingar eller hurFlört.

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Lullan1
5/24/08, 7:11 PM
#13

Vad fin han är! Tack för trevlig läsning Glad

Annons:
Dragonrebell
6/1/08, 12:40 AM
#14

Tack alla snälla.Glad Var lite rädd att ni skulle tröttnat på mina kåserier…eller hrm…tjorvens kåserier.

[Silkwaves]
6/1/08, 10:43 AM
#15

Vi tröttnar aldrig på Tjorven och hans kåserierGlad Ser med spänning fram emot fortsättningen.

Aje-T
6/2/08, 3:30 PM
#16

#14 nädå, inte tröttnar vi på Tjorvens små historier. Det är ju superkul att läsa!!

Elica
6/3/08, 2:27 PM
#17

Hej Tjorven, och lite försenade grattis! Vill bara säga som andra: Inte blir man trött påsåna koserier! De är alltid jätteroligt att läsa dom.

Upp till toppen
Annons: