Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Om sajten och iFokus

Nya ifokus - Ditt album del 1: Hantera album

2008-08-01 02:59 #0 av: Leffe

Hur fungerar ditt fotoalbum på nya ifokus? Se här!

Inne på din personliga sida, högst upp i vänstra hörnet har du en meny där du kan välja mellan ett antal olika saker.

Klicka på FOTOALBUM

En av de största skillnaderna med ditt nya fotoalbum är att du kan ha fler än ett fotoalbum. Du kan alltså dela upp bilderna i separata album. För att ha möjligheten att skaffa fler än ett album måste du ha iFokus Plus, en betaltjänst som ger dig mer utrymme och möjligheten att utveckla din personliga sida ännu mer.

Har du iFokus Plus? Klicka på Lägg till album.

Då laddas en ny sida upp där du kan döpa albumet under Namn: och beskriva det under Beskrivning:. Välj även om albumet ska vara synligt för alla eller inte.

 

Ett nytt album har skapats. Nu kan du ladda upp nya bilder!

Om du redan befinner dig i ett av dina album kan du se en slags meny under bilden/bilderna.

Klickar du nu på Hantera bild / album kommer du att komma till en sida där du kan välja mellan ett antal olika saker. Här ska jag ta upp de olika sakerna man kan göra.

----------------LADDA UPP EN BILD----------------

Börja med att välja album och klicka på Hantera bild / album.

När du har valt album väljer du den fil som du vill ladda upp.

 

Under Beskrivning kan du skriva en text till din bild om du vill. T.ex. Vad föreställer den?

Bilddatum behöver du inte fylla i. Där kommer det sedan automatiskt att stå när du laddade upp bilden.

Klicka på Ladda upp bild när du känner dig klar med den eventuella beskrivningen och din bild har hamnat i ditt album!

Observera dock följande:
"Bilderna du laddar upp måste vara i formaten GIF, JPG eller PNG. Om bilderna är större än 1024x1024 pixlar kommer de automatiskt att förminskas. Bäst kvalitet får du om du själv förminskar bilderna i ett bildredigeringsprogram."

----------------ÄNDRA BILD OCH BILDTEXT----------------

Vill du ändra bild och/eller bildtext i ditt album? Välj bild genom att klicka på den, klicka sedan under bilden på Hantera bild / album. Under menyn Hantera album finner du ett val som heter Ändra bild och bildtext.

Du kommer då att ha ett antal saker att välja mellan. Vill du behålla bilden eller ladda upp en ny i stället? Ska det finnas en beskrivning? Ska bilden ligga som framsida i albumet?

Vill du ersätta bilden med en annan bild klickar du först och främst på Ladda upp ny bild (Välj fil nedan). Sedan laddar du upp den valda filen under Välj fil. Lägg till en beskrivning om du vill. Skriv ingenting under Bilddatum, det sköts automatiskt.

Här kan du också ändra bildtext till en redan befintlig bild. Det är enkelt, skriv bara i den nya bildtexten under Beskrivning:.

----------------TA BORT EN BILD----------------

Välj först den bild du vill ta bort genom att klicka på den i ditt album.

Klicka på Hantera bild / album under bilden. Under menyn Hantera album kan du nu välja Ta bort bild.

Du får en sista fråga innan bilden är borta. Vill du verkligen ta bort bilden?
Klickar du på Ta bort bilden försvinner den och klickar du på Behåll bilden finns den kvar.

--------ÄNDRA ALBUM OCH ALBUMBESKRIVNINGAR--------

Vill du ändra någonting i albumet? Kanske en beskrivning av en bild? Det gör du under Ändra album och albumbeskrivningar.

Det ser nu ut som att du ska skapa ett nytt album och kan vara aningen förvirrande, men som du ser är redan Namn och Beskrivning ifyllt.

Genom att ändra på namn och beskrivning kan du enkelt döpa om albumet och/eller beskrivningen. Klicka på Skapa album när du är klar.

----------------TA BORT ALBUM----------------

Har du ett album som du inte längre vill ha kvar? Istället för att ta bort bild för bild kan du smidigt och enkelt ta bort hela albumet på en gång! Om du börjar med att vara inne på det album du vill ta bort så klickar du sedan på Hantera bild / album nedanför bilderna. Där finner du en Ta bort album-funktion.

Klickar du på Ta bort album kommer du att hamna på en sida du kanske känner igen? Ja, du har kommit till samma sida som den du kan skapa ett album på. Om du tittar på alternativen som finns under Albumet är synligt för alla kan du där finna en knapp för att ta bort album.

Klicka på den så tas albumet bort.

---------------------------------------

Det kanske känns som att det är jättemycket jobb med ditt nya fotoalbum, men det är mycket lättare än det ser ut! Lycka till med dina fina bilder!

Skrivet av

Bild på Juvejuve

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2008-08-01
Anmäl
2008-08-03 01:57 #1 av: EvaG

Jag har lyckats att få in bilderGlad

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.