Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Gamla godingar

En Gammal Goding, S*Djäknens Iokaste född -93

2008-09-16 17:43 #0 av: Eine

Född i en kull med fem fina svartvita honor, fångade hon först min blick och sedan mitt hjärta.

 iokaste2.jpg
Hennes lockiga härliga mor Zaratustras Offelia, född -88, ställdes inte ut mer än en gång, så därför känner just ingen till henne. Offelia dog 14 år gammal, av elakartade juvertumörer.

Far till Iokaste var en norsk importerad choklad/vit kille, Queenies Gaío, född-91 som jag köpte in mest pga färgen. Det fanns inte så mycket annat än rött och svart på den tiden, och han var snäll som få.

Iokaste hade bästa öronställningen och största öronen av de fem systrarna, så hon fick stanna hos mig. Hon utvecklade en fantastisk päls med fina vågor, och kroppen återhämtade sig snabbt  och lätt efter varje kull.
iokaste1.gif
Min stumpa, hon blev EC och jag var så lycklig, och hon var värd titeln som hon tog när hon var 7-8 år om jag minns rätt. Inte illa för en Dam! Hon hade attityd på utställning, men var lätthanterlig. Iokaste fick några bra avkommor, bl a. S*Djäknens Yan Yan och  White Cloud,mamma till Great gift of Goddess(Isis här på forum)som har storlek och päls, samt hannarna Djingis Khan som flyttade till en vän i Norge och blev EC och EP, och så Gaoh förstås, som bodde hos en av mina allra bästa vänner, och också klev rakt upp på karriärstegen till ett välförtjänt EC.

Iokaste blev med tiden svårt sjuk, men det uppdagades inte förrän hon skulle få en juvertumör borttagen. Hon fick somna in på veterinärens bord, bara 11 år gammal. Hon var full av elaka tumörer, men visade aldrig annat än sitt vanliga trevliga sätt mot oss människor. Min långbenta flicka, hon busar säkert omkring med Lucas och Offelia på de eviga vidderna, obekymrad och fri från vardagens bekymmer.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2008-09-16 17:53 #1 av: EvaG

Fantastiskt!

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2008-09-17 00:19 #2 av: Elica

Tack Eine, du skriver med sådan värme av dessa fina urföräldrar - och de är så fina katter.  

Anmäl
2008-09-17 02:01 #3 av: emiya

Sonen Gorm och dotter Ella (Graciela) hedrar mamma Iokaste och hälsar till vällingmatte!Glad

Anmäl
2008-09-17 03:19 #4 av: EvaG

Tycker det är härligt att se dessa pionjärer.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2008-09-17 09:52 #5 av: [Silkwaves]

Underbar berättelse Eine!

Iokaste var en underbar katt Kyss som finns i stamtavlorna hos såväl min uppfödnings urmoder Tittioo (CH S*Magicbrooks Chris Crew)´ som hos vår lyxkastrat Pip (GIP S*Gaoh's Je táime) - pappa till min Ruth och morfar till Chilipepparskullen dvs (Charlie, Tamsin, Bingo och min egen Kenny).

Vi ska inte glömma vårt arv utan vara stolta över det.Glad

 

Anmäl
2008-09-17 11:56 #6 av: Gittan

Det är inte bara kul att se dessa gamlingar det är intressant också.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2008-09-17 13:39 #7 av: Eine

Tack alla.Jag älskade dessa katter, det värmer när ni skriver så snällt om dem.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2008-09-17 14:09 #8 av: Aje-T

Åhh, då är det nog hennes päls och färg som Karin ärvt. Ja, temperament också kanske, min lilla Silkwaves pingla!

Anmäl
2008-09-17 16:07 #9 av: AnneAlva

Iokaste var så vacker och underbart trevlig! Jag träffade henne hemma hos Eine i samband med alla mina femtioelva besök när jag skulle köpa Isis och även efteråt eftersom jag trivdes så bra med Eine. Glad Isis skickar en nospuss till sin mormor där uppe på vidderna! Kyss

Anmäl
2008-09-17 16:55 #10 av: Elica

Hah, nu när jag började titta på Elicas samtavla, hittade jag både Iocaste och Struntes Lucas - så klart!  Så tack ännu en gång Eine!Glad

Anmäl
2008-09-17 21:23 #11 av: LinusCRX

Tack Eine för din berättelse. Tyckte väl att jag kände igen namnet från Charlies stamtavla. Åh så vacker Iokaste är!!!!

#5 Lyxkastrat! Hihi... det var roligt ;-) Har jag två då??

Anmäl
2008-09-19 03:44 #12 av: Leffe

Jag är glad att jag både fått se henne och umgåtts med denna underbara lilla dam. Hon hade tyckte jag en otrolig len och skön päls. Söt var hon också.

Anmäl
2009-02-17 14:07 #13 av: MagicPaws

KyssKyssKyss

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.