Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Gamla godingar

En gammal goding S*Trickster's Mirage en Mauve

2009-06-22 05:13 #0 av: Leffe

Den 8 augusti 1993 föddes en blåmaskad hane i en lägenhet på Söder i Stockholm. En Cornish Rex som blev en av ambassadörerna för rasen.

mirre1.jpg
Min Cornish där hemma behövde sällskap och jag var och hälsade på kullen på Söder under min matrast. Det var ett helt gäng ungar i lådan på golvet. En av dem sprang så gott den kunde fram till min hand och klättrade upp på armen. Det var en liten blåmaskad pojke, som hette S*Trickster's Mirage en Mauve. Han somnade i min famn och jag missade att min matrast tog slut.

Så småningom kom Mirre som han blev kallad hem till mig. Jag släppte ut honom på golvet och han gick orädd rakt fram med nosen i golvet. Sissi som fanns hemma ställde sig en bit in och lite vid sidan om, fräsande. Mirre fortsatte framåt med nosen i golvet . När han var framme vid Sissi slog hon till. Mirre skakade på huvudet och fortsatte framåt nosande på golvet, riktning köket och matskålen. Sissi sprang före och började äta tills det var tomt i skålen, men då var Mirre redan ute i vardagsrummet. Sissi kom fräsande och morrande. Mirre brydde sig inte och en timme senare lågf de i samma igloo och slickade varandra och somnade tätt ihop.
mirre2.jpg

Mirre charmade hela grannskapet utom de som bodde under för de fick alltid vänta på posten en halvtimme längre än alla andra. Det berodde på att brevbäraren och Mirre stod och pratade med varandra genom brevlådan i en halvtimme.

Jag började ställa ut Sissi och Mirre och de låg alltid tillsammans tätt ihop. På den allra första utställningfen för både mig och katterna blev Mirre Best In Show, vilket han sedan blev ett antal gånger både som fertil hane och kastrat. På flertal utställningar var han ensam Cornish och slog de andra korthåren. På en utställning i början av karriären tog domaren Mirre och satt och klappade honom och sa att de svenska uppfödarna kommit mycket längre än andra länders uppfödare när det gällde temperamentet. (Det var på den tiden man kunde fråga i entren "Var finns Cornish Rexarna" Svaret blev "Det är bara att lyssna. De hörs"). Hela tiden satt Mirre och bara spann. En episod jag framför allt kommer ihåg var när han var junior och det var flera vuxna maskade Cornishar på utställningen. De vuxna hade höga titlar och ägarna stod och diskuterade vilken av deras katter som skulle bli Bäst i variant. Det blev ingen för det blev Mirre. Gissa vem som njöt!

Mirre charmade många, både med temperamentet och utseendet. Många som kom och hälsade på honom  hemma eller på utställning bestämde sig för att skaffa en Cornish Rex. Några är till och med uppfödare nu. Han har dessutom vad jag vet en egen fan-club här på forumet.
mirre3.jpg

Han blev en stor ståtlig hane, men tyvärr använde ingen honom i aveln. Han blev kastrerad när Pysen började närma sig fertil ålder. Den 27 december 2007 fick han vandra över Regnbågsbron och åter träffa sin bästis Sissi.
mirre7.jpg
Sista åren som glad pensionär

Anmäl
2009-06-22 12:09 #1 av: MyTwiggs

Vilken herre! Och en mycket fin artickel!

Anmäl
2009-06-22 13:15 #2 av: Gittan

Vet att min syster en gång i tiden skulle skaffa sig en abbessinier, men efter att ha träffat Mirage blev det bara prat om Cornish, som hon också köpte.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2009-06-22 13:59 #3 av: medde

Klart han hade sin Fan club. Jag och Evag startade den,  Vilken underbar herre detta var. Är oändligt glad att få den äran att lära känna denna herre.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-06-22 15:56 #4 av: Eine

Åh Leffe jag minns när han var bebis och du var så lycklig när du fått honom! Fint du skrivit om din vänGlad!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2009-06-23 02:07 #5 av: emiya

Vad fin han var! Vad underbart att man kan "föreviga" sina fyrfota vänner så här!

Anmäl
2009-06-23 10:04 #6 av: cherish

Åh Leffe .. jag sitter här med tårar och ler ömt ... jag har sett så många bilder på den här vackra killen och har ju linjer bakåt till samma kull genom Racer Donnans. :D Önskar jag fått träffa honom ...

Anmäl
2009-06-23 15:01 #7 av: EvaG

Åh Mirre! Tänk att det var han som gjorde att jag blev med katt. En härligare gentleman fick man leta efter. Självklart är jag med i hans fan-club. Vad bra du skrivit oxå, Leffe. Det är ju nästan som Mirre står bredvid när man läser.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2009-06-23 15:11 #8 av: Aje-T

Så fint du skriver Leffe! Han var verkligen en riktig sötnos din Mirre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.