Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Kåserier mm

Mitt liv som katt (del 8)

2009-12-30 00:54 #0 av: Leffe

Hej på er alla fränder och hej alla tvåbentingar. Här hemma hos mig fungerar allt som vanligt. Jag har det skönt må ni tro.

De två stora missfostren med sina långa pälsar finns inte här längre. De som gillade att kliva på täcket när jag sov så gott under det.
Jag har mina bästa dagar nu ska ni veta. En tvåbenting som passar upp mig hela tiden och ett gäng damer som många gånger dras till mig. Det måste vara min charm. Värst eller bäst är den yngsta damen. Hon ska alltid sova med mig, på eller under täcket. Det är en härlig känsla må ni tro. Problemet är att den äldsta damen är svartsjuk så ibland måste jag blidka henne genom att ligga med henne i stället. Då försöker den yngre göra allt för att jaga bort henne, men den yngre skönheten vågar inte krypa ned under täcket för att försöka få bort den gamla. Nej, nej. Hon går ovanpå täcket och kliver på den andra och har täcket som skydd. Den gamla surkattan blir arg och kryper upp från täcket med fart och ut ur rummet. Då kommer den unga skönheten fram under sängen och kryper ned under täcket hos mig. Man är poppis!

Snart är det jul sägs det. Då får vi färska räkor i julklapp. Det får vi varje julafton. Förstår inte att det inte kan vara julafton varje dag. Helt obegripligt! Något roligt inför julen är när tvåbentingen börjar prassla med färgglatt papper. Oj, oj vad kul det är att springa över bordet och på papperet och se det rulla ihop sig.  Hela gänget skrattar och har jättekul - utom den tvåbenta. Sedan blir vi utstängda från rummet. Jag ska klösa ögonen ur den som hittade på "skrattar bäst som skrattar sist".

Herre jösses, nu har jag suttit här och skrivit och inte märkt att mina damer har gått och lagt sig. Får smyga mig in till dem och krypa ner hos en av dem. Undra om jag ska använda "ole, dole, doff".

Anmäl
2009-12-30 10:33 #1 av: Gittan

Den var kul och lättsamt skriven. Grattis!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2010-01-04 00:56 #2 av: Daniella

vad du skriver bra pysen

Anmäl
2010-02-05 00:41 #3 av: shareza

jättefina kisar och kul dag bok,,,vill bara tala om för dej att färska räkor inte är bra för katter,,,jag har gett mina kisar det,,men fick nu veta genom en vetrinär vi anlitar genom djurskyddet att dom inte ska ha det,,,det är stenbildande.mvh shareza

Anmäl
2010-02-05 14:01 #4 av: TamlinsMatte

#3 Nåja... Man kan väl uttrycka det såhär: räkor är inte särskilt nyttigt som föda. Lika lite som det är en bra idé för oss att äta chockladpudding som föda. Däremot kan man ge dem ett par räkor ibland (och då menas inte varje söndag, utan kanske ungefär så ofta som jag själv äter räkor vilket kanske blir 7-8 ggr/år). Och jag kan ge mig själv chokladpudding någon gång ibland om jag vill, men inte direkt till lunch om man säger så.

När det gäller specialfall, som njurkatter eller liknande, ska räkor undvikas rejält eftersom det är nästan värre än att de inte äter alls. Fast... jag har gett min katt ett par räkor inbäddat under torrfodret när han strejkat i alla fall - för att få igång själva "ät-beteendet"

Anmäl
2010-02-05 14:16 #5 av: Leffe

Han får bara på julaftonen 4-5 stycken

Anmäl
2010-02-05 22:33 #6 av: shareza

ja jag vet inte mycket om det själv,,,bor på västkusten och äter ofta färska räkor,har alltid givit mina katter av dom,,,fick reda på detta nu vid vet-besök,,,när jag vacinerade en av dom,,,PS!!fina katter du har DS

Anmäl
2010-02-05 23:24 #7 av: TamlinsMatte

#6 Nej, din veterinär har fullkomligt rätt eftersom räkor är så salt. Men det är inte gift. Utan just att man får se det som onyttiga godsaker, inte mat. Och absolut inte mer än några stycken vid ett tillfälle. Men älskar de dem kan de vara bra att använda för att gömma tabletter i eller som för mig, gömma i torrfodret för att få igång njurkatten igen (och för honom är det alltså egentligen rätt farligt)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.