Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Gamla godingar

En gammal goding S*Fairyland's Ivanhoe

2010-04-25 14:47 #0 av: Leffe

Ivanhoe var en svart liten krabat som föddes den 24 januari 1997. Vem kunde tro att den lilla kattungen skulle bli så stor och ståtlig.

ivanhoe02.jpg

När Fairyland's avvecklade sin uppfödning fick jag ta över den lille krabaten. Jag placerade honom hos fodervärd. Han var redan då lite bortskämd när det gäller mat och vägrade äta allt utom RC S33. Serverades annan mat täckte han över den. Jo han älskade banan. Inte i bitar utan han skulle ta egna tuggor från bananen.

ivanhoe03.jpg

Utställningskarriären då. Ivanhoe bara älskade att vara på utställning. Glömmer speciellt inte två händelser som skedde i samband med utställning. På en utställning var det så att det bara var lätta gallerburar på vanliga bord. Ivanhoe lyckades skjuta buren framför sig tills den kom över bordskanten och då fick han en lucka och kunde hoppa ned på golvet. En fertil hane lös på en kattutställning! Vad gjorde han då han nu kom ut i friheten. Jo han vandra jättelungt omkring på golvet och nosade på folk som var där. En annan gång skulle vi till Norge ett helt gäng. Vi hade hyrt en minibuss och längst bak var kattburarna travade på och bredvid varandra från golv till tak. Mitt under färden kommer Ivanhoe kravlade över burarna och fram till oss och talade om att nu var han där. På något sätt hade han fått upp luckan på buren. Hur gick det då resultatmässigt för honom på utställningarna? Han gjorde succe där med ett flertal Bäst i ras (BIR) och ännu fler Best in show (BIS). Hela tiden på domarbord morrade han dovt, men var helt avslappnad. På den tiden var det inte "bära-själv"-utställningar utan assistenten hämtade katten vid buren. Flertalet gånger backade de när hans dova morrning satt i gång. Då fick jag eller fodervärden ta ut honom och räcka över honom till assistenten. Ivanhor morrade hela tiden dovt. Assistenten fick den morrande katten och sjönk mer eller mindre ihop. Katten var ju helt avslappnad. Hos domaren kunde denne bolla med Ivanhoe hur som helst, till och med kasta upp honom i luften och fånga honom igen. Hela tiden kom den dova morrandet från Ivanhoe, men har var totalt avslappnad och njöt av uppmärksamheten.

ivanhoe01.jpg

Han var som sagt en fertil hane och blev känd för att kunna klara av sådana honor som tidigare skickat hanar till veterinären. Ivanhoes paroll var att gå fram till buren honan låg i. Var det en "snäll" hona så började han sjunga och tala om vad snäll och bra han var. Han uppvktade som en gentleman. Däremot verkade honan elak och slog efter honom då gick han och la sig på sin kunde och blundade. Till slut kom honan ur buren. Då flög Ivanhoe rakt på henne och tog tag och honan var fast. Sedan blev de oftast goda vänner.

ivanhoe01.jpg

Tyvärr blev Ivanhoe bara 10 år. Sommaren 2007 blev han hastigt dålig och dog under färden till veterinären.

Det var en helt fantastisk katt med alla sina rackartyg och psyke. Ingen kunde låta bli att älska honom.

Anmäl
2010-04-26 04:42 #1 av: EvaG

Vad fin och härlig han verkade vara.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2010-04-26 12:46 #2 av: Eine

En underbar kille som jag fick förmånen att låna till en kull.Fina ungar blev det förstås!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2010-04-26 12:58 #3 av: AnneAlva

Tjusig kille och vilken cooling han verkade vara. Glad

Anmäl
2010-04-26 15:51 #4 av: Gittan

Vilken häftig Cornish!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.