Annons:
Etikettkåserier-mm
Läst 4582 ggr
Leffe
2010-11-30 16:51

Mitt liv som katt (del 9)

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Här kommer mitt liv som katt. Det är del 9 som kommer nu. Jag kan börja med att säga att jag har det skönt här hemma.

Jag har mina honor som jag parar när de löper. De är mina underbara damer. Ras har ingen betydelse. De med den långa pälsen är mycket, mycket större än mig, men samtidigt är de mjuka och sköna.

Mycket går på rutin numera. Inte katten behöver jag nosa och försöka få i gång damerna. Nej då! Jag ligger under täcket sover tills de kallar på mig. Då kommer stiliga jag lungt och stillsamt. Vet ju att jag har min charm framför allt numera med den lite grånande hakan och som vanligt faller de för mig. När jag gjort min plikt går jag tillbaka till sängen och kryper ned under täcket för min skönhetssömn ett dygn eller så.

Husse brukar säga att jag är för gammal och att jag kommer att dö lycklig. Jag gammal! Jag är bara drygt 15 år och vet att man ska leva lyckligt.

Husse funderar på att ta mig med på en sån där utställning igen. Det finns tydligen konstiga människor som försöker övertala honom att ställa ut mig så alla får se hur en gammal Cornish ser ut. Sluta med det. Ni hör ju själva hur dumt det låter. Ställa ut mig för att jag är gammal. En gammal katt ska ligga under täcket i sängen och ha sin behövliga sömn. Ja förstås inte när det finns vackra damer i närheten. Man är ju fortfarande ung och snygg. Så övertala husse att ta hemma en massa damer hit i stället.

Här hemma är man kungen det har till och med slyngeln förstått. Det ska föreställa en katt. När husse skaffade honom var han liten (ja inte husse utan slyngeln förstås). Den lille gjorde inget annat än växte och nu är han stor som jag vet inte vad. Han är en terrosist som busar med alla utom mig. Mig har han respekt för ska ni veta.

Nu ska ni få höra hur tokig min husse är. Han talade om att han skulle skaffa ett nytt djur. Självklart tänkte jag en ny katt, en snygg ung hona. Han kommer hem med ett akvarium. Redan då börjat jag dra tillbaka öronen. En katt i ett akvarium!.

Jag har nu mycket, länge och ofta kollat in detta akvarium. I bland ser jag en svans som rör sig, men aldrig en kropp eller ett riktigt ansikte.

Då brukar jag titta på husse och sucka. Sedan går jag och kryper ned under täcket.

Vi hörs kanske igen

er Pysen
pysen15ar.jpg

Annons:
EvaG
2010-11-30 17:24
#1

Åh Pysen du är underbar!

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Moth-79
2010-11-30 17:56
#2

Så klart att gammelkatt ska vara hemma och mysa och vara extremt bortskämd, inte ute och ränna på utställningar :)

TS Du får dock gärna lägga ut fler bilder på honom så man kan beundra honom från datorskärmen.Oskyldig Att bli lite fotomodell på äldre dagar kan väl inte skada?

till utseendet påminner han mig om min första cornishKyss

Ulricah
2010-11-30 22:34
#3

Vilken härlig berättelseGlad

RacerDonnans
2010-12-18 10:06
#4

Fina, goa Pysen.
Förstår att du är skeptisk över den där svansen.
Jag skulle också leta efter resten.

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Eine
2010-12-18 12:55
#5

Åh förlåt älskade Pys! Jag har glömt att skriva att det är en underbar berättelse!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Gittan
2010-12-18 13:36
#6

Visst är det en bra historia.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
Upp till toppen
Annons: