Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Gamla godingar

En gammal goding S*Fairyland's Wilma

2011-01-09 12:51 #0 av: Leffe

Wilma föddes en vanlig dag 1994, närmare bestämt den 4 november. Hon växte upp till en vackert rexad blåsköldpadda.

wilma6ifok.gif

Hon kom hem till mig som en liten flicka. Hon var busig och kelig, växte upp till en ung dam med egen vilja. Denna vilja gjorde att jag blev tvungen att sätta henne hos fodervärd då den som bestämde i katteriet inte tolererade Wilmas bestämda åsikter i saker och ting. Jag försökte jämka dem i nästan ett år men det fungerade aldrig. Två drottningar i samma rike innebär till slut inbördeskrig.

Hon fick det jättebra hos sin fodervärd där hon blev väldigt förtjust i de tre barnen. På nätterna turades hon om att ligga med barnen. Här fick hon vara en stolt drottning i sitt alldeles egna rike. Hon växte upp till en vackert Cornish med otroligt rexad päls.

wilma11ifok.gif

Wilma fick två kullar i min regi och en för fodervärden. Hon var en duktig mamma, väldigt beskyddande. Hon levde resten av sitt liv tillsammans med en av sina ungar.

På utställningsfronten blev hon Domarens Bästa ett flertal gånger.

Minnet av Wilma är att hon var en otroligt stolt katt och förde sig med stor värdighet.

Anmäl
2011-01-09 16:51 #1 av: Eine

Vilken lyster och tjocklek på pälsen trots att hon hade kull!Det är så typiskt bra egenskap hos de äldere *svenska* linjerna.Tyvärr ser vi sällan detta nu.Bara hos enstaka honor.Vacker tjej!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-01-10 09:42 #2 av: Gittan

Gud vilken härligt rexad päls. Snacka om rex!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2011-01-10 11:31 #3 av: Leffe

Det kan jag hålla med om

Anmäl
2011-01-11 07:13 #4 av: Kjelle

Oj den har ju till och med finare päls en svägerskan bortgångna cornish rex.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.