Hälsa och sjukdomar Läst 4683 ggr

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Kumla djursjukhus

Snart slår dörrarna upp till vårt nya super moderna djursjukhus strax utanför Kumla.

Än så länge en byggarbetsplats, men snart står det öppet för våra fyrbenta vänner. Ytan på sjukhuset kommer att bli 1200 kvadratmeter. Det kommer totalt att vara 16 personer anställda. Det blir veterinärer, djusskötare, rehabpersonal, receptionist, administration och butikspersonal. Det blir mycket olika rum och avd.

Eftersom min man varit med och byggt delar av detta tycker jag det varit så intressant att följa bygget, vi åker ofta ut med bilen för att kika på kvällarna. Det finns bla undersökningsrum som är till för mycket sjuka djur med ingång utifrån. Det är meningen att man kan köra ända intill med sin bil, så att djuret blir omhändertaget så fort som det bara går. Man slipper då gå genom reception och väntrum. Mycket väl genomtänkt då man befinner sig i en svår och säkert stressig situation med sitt sjuka djur. Infektionsklinik samma där för att inte sprida smitta till de andra. Finns egna rastgårdar för infekterade djur. En IVA avd finns också.

När det gäller katterna finns det kattrum, ett mörkare och tystare och ett lite ljusare. För djur som måste avlivas finns det ett sorgrum med utgång från baksidan.det finns rum för akutoperationer, tandoperationer och en speciell ortopedavd. En bad bassäng finns för rehab av bla hundar.

Allt detta finanseras av bla medlemmar. En medlem har 1500 kr mindre i avg än en icke medlem när det är på jourtid. Medlemmar har också 25% lägre priser när man kommer under jourtid. Katter och hundar har ju en tendens att födas på natten så det här känns nog tryggt för många. För att bli medlem kan man betala in 1000 kr per år, eller 99 kronor per månad. Det finns en hemsida man kan anmäla sitt intresse på.

Agnetha.

Ja det blir toppen :) bara det anställs bra och duktiga vetrinärer mm men jag tror stenhårt på att det kommer bli kalasbra!

Själv bor jag i örebro centralt men har inte varit och tittat än, men fått höra att det kommer att ligga vid Carlbarks, nära och bra!

Har tyvärr inte blivit medlem än, de borde gå ut mer om det. Men fått höra att det står om det i " kattögat" den har dock inte kommit till mig än, så det ska bli spännande att få läsa om.

Det du beskriver här åter ju mer än kalasbra!! glad jag blir, när blir det helt klart?

I början på december tror jag det kommer att bli.Själv bor jag i centrala kumla.Det är mycket riktigt byggnaden efter carlbarks.Kul att du bor i örebro har du cornish också?

Hej, ja har två chornisar :) en som heter Ramses (8mån den 23) och en som heter Ivan (14v) :)

Och du har nakenkatt förstår jag :)

jag har två kastrater,sphynxar alltså,Eddie och Joyce.jag har uppfödning av cornish rex,mitt stamnamn är Hub Cats.

Jasså det är du, varit inne på din sida innan vi köpte första, kommer ihåg två kalas fina Kasper och Ofelia va? riktigt snygga!

Alla är ju fina men fastnade just för deras utseende  :)

 

Stämmer bra det.Ofelia är min äldsta hona,Kasper är från Örebro och vart pappa till Ofelias sista kull.

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus

Andra iFokus-sajter