Annons:
Etikettveckans-bild
Läst 4684 ggr
MrsCecilia
11/27/11, 8:15 PM

Veckans Bild V.48 S*Djäknens Aschberg

Det här är en liten berättelse om vår älskade katt ”Robban” S*Djäknens Aschberg - vår lilla marodör (och hans två kompisar Greta och Stiina).

Efter vår katt dog förra året var det först i somras vi kände oss redo för en ny hårboll. Vi hade tänkt oss 1-2 kompisar som var snälla, lugna, gosiga och fluffiga.

Vi for runt på olika katthem för att leta efter just våra kissar, det kändes viktigt att det klickade mellan oss och att katterna skulle trivas med oss. Det var en ynnest att få träffa alla katter och volontärer och framförallt alla olika sorters kissar. De flesta var skygga och rädda, några tog en tugga av oss men på katthem nr 2 träffade vi en hårlös kisse med sina kompisar som genast satte sig på våra axlar, den andra i vårt knä och den tredje gömde sig. Vi visste inte mycket om dem förutom de haft det mycket jobbigt och polisen och länsstyrelsen hade omhändertagit katterna. Katterna var givetvis stressade och den ena hade tappat allt sitt hår av stressen.

Det var utan tvekan kärlek vid första ögonkastet och vi bokade genast 2 av katterna. Men det kändes lite taskigt att lämna den 3:e kvar och vi beslutade att även den skulle bo hos oss.

Alla tre katter hade namn men vi döpte snabbt den hårlöse till Robban eftersom han var lik Robert Aschberg - ni vet lite bufflig, hårlös och tjock, den andra skogskatten till Greta - lite hemlig och försiktig och den sista hette redan Stiina och det passade henne - värdigt namn för sin ålder. Vi förberedde oss att bli en större familj, nätade in altanen, köpte kattgrejer för flera tusen kronor och googlade en massa på nätet.

Efter några veckor fick de flytta in till oss och Robban joggade runt, runt och ylade som en brandsiren i 1 dygn innan han lugnade sig lite. De andra två var lugna och fullkomligt tillfreds med livet hos oss. Vi funderade på om Robban hade någon bokstavsdiagnos eller möjligen två eftersom han bara har två lägen - av eller på.

Men efter att ha hittat det underbara forumet för Rex så förstod vi snabbt att de flesta Rexar är lite speedade och vill gärna vara med överallt. Första veckan lyckades han (påhejad av de två andra) slakta ALLA våra blommor, kissa i sängen, kräkas hejvilt, slakta pappersinsamlingen, smula toapappret i beståndsdelar och hålla oss vakna halva nätterna och jogga runt, runt.

Nu har vi dock hittat våra rutiner och varje dag matte kommer hem från jobbet måste vi leka (minst 30 minuter) för då har han så mycket spring i benen så han inte vet var han ska ta vägen, sen är det gos i soffan och en ny lekrunda (minst 1 timme) på kvällen. Han har väldigt svårt att ha tråkigt så då brukar han antingen bita kattkompisen i benet för att starta bråk eller så brukar han springa runt och yla tills han får upp oss ur soffan.

De första månaderna fick de sova med oss i sängen men efter tre månaders sömnlöshet måste tyvärr dörren vara stängd på natten, till både våra katters och vår stora sorg. Nu öppnar matte dörren så fort hon vaknar på morgonen (05.15) så han kan komma och få kattgos innan det är dags att gå upp (nåde matte om hon råkar sova över tiden, då rivs halva huset). Varje kväll sitter husse uppe och nattar  honom (först somnar han i famnen, sen i bädden) eftersom han blir väldigt olycklig över att få somna själv annars.

Altanen är också ett stort nöje och nu när de fått en kattlucka är lyckan total även om det är väldigt kallt när man inte har något hår. Vi försökte med hundtäcke men det är inte lätt att hitta rätt storlek när man både är lite tjock och smal samtidigt.

Häromdagen kunde vi till vår stora lycka se ett antal hårstrån på ryggen och det bådar gott inför den kalla vintern.

Vi fick oss inte fluffiga, lugna, hårbollar men vi fick ett aktivt liv med mycket kärlek och gos. Dessutom fick vi lära oss ordet tålamod (helst efter igår då han lyckades skrämma upp städerskan genom att både kissa i sängen och kräkas på golvet.)

Ibland tycker jag lite synd om våra andra två katter som hamnar i skymundan, för det är ju inte någon tvekan om vem som bestämmer hemma hos oss. Det är inte katterna som bor hos oss utan vi som bor hos våra katter.

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Annons:
MrsCecilia
11/27/11, 8:17 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Lite bonusbilder

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

MrsCecilia
11/27/11, 8:19 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

och här

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Leffe
11/27/11, 10:31 PM
#3

En underbar rex med andra ord. Vad skönt att alla tre katterna fick det bra

EvaG
11/27/11, 10:37 PM
#4

Vad härligt att läsa och en fint busig rex.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Gittan
11/27/11, 10:55 PM
#5

Vilken härlig katt!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Tillerillan
11/28/11, 7:59 AM
#6

Ja, ni kan nog hålla med om att när man har en rex så har man aldrig tråkigt iallafall..

Vilken tur att de 3 fick komma till ett sådant underbart hem Glad

Annons:
noir
11/28/11, 8:47 AM
#7

Haha vilken underbar rex! Ja man kan ju förstå chocken om man inte vet hur rexar är och så får man ett energi knippe! Han är otroligt fin, trotts den hårlösa ryggen. Fint att adoptera från katthem. Hade jag med gjort om det inte var för min kattallergi

__________________________________
Medarbetare på Cornish rex ifokus
Blogg om mina två lockiga katter
http://tassarochlockar.blogspot.com

MrsCecilia
11/28/11, 9:41 AM
#8

#6 nej, verkligen inte..:)

#7 Vi visste ju inte att han var en rex, dessutom trodde vi han var en blandras. Det var först när vi skrev kontrakt med katthemmet och hittade hit vi fatta att han var en äkta rex Flört Vi trodde nog han hade en diagnos eller två..Skäms

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

AlexH
11/28/11, 11:40 AM
#9

#8 hade kathemmet hans stamtavla eftersom du nu vet att han heter Djäknens Aschberg? (hans uppfödare är ju aktiv här på iFokus :) )

Alexandra H

Medarbetare på Cornish Rex Ifokus

Min uppfödning:

www.pixiefay.se

[Wideudde]
11/28/11, 11:47 AM
#10

Vilken sötnos!

Eine
11/28/11, 12:24 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Älskade Asche-Basche.Vilket brokigt och för en katt omvälvande liv han haft innan han äntligen kom rätt. Jag hade ingen aning om hur illa det blev ställt i det hemmet han kom till först, för då hade jag tagit bussen dit och hämtat tillbaka honom..Men det händer mycket när människor blir sjuka och inget orkar.Jag är så glad för att just du tagit hand om honom och hans kompisarKyssJag märker att det är kärlekKyss

Jag är så stolt över både honom och hans fina avkommor.Han var aldrig pälslös när han var liten eller när jag använde honom.Jag petar in en bild här om det är ok? TS om du vill tar jag annars genast bort den)Han är inte hårlös där det är ljusa fläckar i det svarta,han föddes med sådana.

#8 Stamtavlan och hans papper,har jag personligen skickat till TS när vi hittade varandra här.Asche blev omplacerad men aldrig färdigbetald ,så jag höll på stamtavlan i avvaktan på restsumman(som ju aldrig kom..)

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

MrsCecilia
11/28/11, 1:21 PM
#12

#9 Jag vet, Leffe sammanförde oss när jag skrev här första gången och nu har vi hans stamtavla:)

#11 åhh, Jag blir jätteglad för alla bilder, vi spar dem i vårt lilla kattalbum. Det är så roligt att se att han päls, han ser ju helt annorlunda ut nuFlört 

Jag vet ju en del om hur de haft det, men det känns inte ok att skriva i ett öppet forum.

Han har lång väg kvar innan han blir en trygg katt, han är väldigt osäker och svartsjuk. Det jobbigaste är att han kissar i sängen..Men vi älskar honom lika mkt ändåKyss

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

noir
11/28/11, 1:42 PM
#13

prata med en uppfödare här om dagen om katter och kiss i sängen. Hon berättade att när hon hade en katt som kissa fel mata hon katten i sängen. Katter vill ju inte äta mat där det går på låda. Hon hade även kisslakan i sängen för att skydda madrasser.

Lycka till med er prins! :*

__________________________________
Medarbetare på Cornish rex ifokus
Blogg om mina två lockiga katter
http://tassarochlockar.blogspot.com

Annons:
Eine
11/28/11, 2:08 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

#12 prova med att ha sovrummsdörren stängd,alltid. Om några månader kan du prova att ha öppet igen.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

ChristinaSwe
11/28/11, 10:50 PM
#15

Fin katt som verkar ha kommit till ett underbart hem till slut, så roligt att läsa om

MrsCecilia
11/29/11, 7:55 AM
#16

#13 Vi har plats frotte, men tyvärr inte över hela. Måste inköpa mer:/ Ringer vet. idag och frågar så vi kan utesluta det.

Tack alla för era fina kommentarer! :)

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Upp till toppen
Annons: