Annons:
Etikettutställning
Läst 2524 ggr
Leffe
2007-03-16 09:10

Tillvägagångssätt vid bedömning

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

På en utställning bedöms mer än bara certifikaten. Det bedöms en hel del annat också. Så här går det till på en utställning hos Independet.

När alla katter i samma färg och ras har bedömts i sin klass, tar domarna ut BIV (Bäst i Variant) d.v.s. den bästa katten i respektive färg oberoende av kön och ålder, t.ex. den bästa av alla blå katter i den rasen.

När alla katter i samma färggrupp bedömts tar domaren ut BIG (Bäst i Grupp) d.v.s. den bästa katten i respektive färggrupp oberoende av kön och ålder, t.ex. den bästa katten av alla solida (enfärgade) katter i den rasen. Katter som ej fått BIV p.g.a. dålig konlurrens kan vara med i BIG-uttagningen.

Då alla katter i samma ras är bedömda tar domaren ut en katt som blir BIR (Bäst i Ras), d.v.s den bästa katten av alla i rasen. Därefter väljer domaren ut sina bästa katter till Bästa-uttagningen. (annan artikel). Dessa katter får DB (Domarens Bästa), t.ex. Domarens Bästa 6-10 månader Hane, Domarens Bästa Kastrat Hona osv.

Informationsblad nr 5 från SNRF

Relaterade länkar

Av: LeffeD

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('LeffeD'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('LeffeD', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-03-16
Annons:
Gittan
2007-03-16 09:26
#1

Intressant!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Lullan1
2007-03-16 18:18
#2

Efter Leffes alla artiklar om utställningar är jag snart en fena i ämnet, utan att ens ha varit på en utställning! Kanon!

Upp till toppen
Annons: